hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bulgaristan, Türkiye sınırına 1000 asker gönderiyor

    Bulgaristan, Türkiye sınırına 1000 asker gönderiyor
    expand

    BBC Türkçe'de yeralan habere göre Bulgaristan, göçmen akınına karşı Türkiye sınırını güçlendirmek için yaklaşık 1000 askeri bölgeye gönderiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransız AFP haber ajansına konuşan Bulgaristan İçişleri Bakanlığı yetkilisi Georgy Kostov, "Gelecek hafta içinde tüm Bulgaristan-Türkiye sınırı boyunca 1000'e yakın asker konuşlandırılması için adım adım planlara başladık" dedi.Kostov, bu kararın gece yarısı 660 göçmenin sınırdan yasa dışı yollarla Bulgaristan'a geçmeye çalışması üzerine alındığını söyledi.Türkiye, Edirne'den karayoluyla Avrupa'ya geçmek isteyen göçmenleri kentin girişinde bekletiyor.

    Af Örgütü: "Macar polisi mülteci çocuğu kör etti"

    30 kilometre boyunca dikenli tel

    AB üyesi Bulgaristan, Türkiye ile olan 260 kilometrelik sırının yaklaşık 30 kilometrelik bölümünü dikenli tellerle kapattı.Bulgar yetkili Kostov, asker ve polisten oluşacak yaklaşık 1000 güvenlik gücünün konuşlandırılmasına Başbakan Boyko Borisov'un da onay verdiğini söyledi.Savunma Bakanı Nikolay Nenchev, BNR radyo kanalına açıklamasında 50 askerden oluşan ilk birliğin yolda olduğunu, 160 askerin de Perşembe akşam saatlerinde bölgeye ulaşacağını belirtti.

    Suriyelilerin bekleyişi 3'üncü günde devam ediyor

    Yüzlerce göçmen ise Edirne'de sınırda bekletiliyor. Bulgaristan'ın sınırdan sorumlu emniyet müdürü Antonio Angelov, Türk yetkililerin göçmenleri İstanbul'a göndermekte kararlı olduklarını ifade etti ve Bulgaristan'ın ise göçmenleri kayıt için merkezlere göndermeye hazır olduklarını kaydetti.Bulgaristan, AB üyesi ancak Schengen Bölgesi'ne dâhil değil.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow