hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kurban Bayramı'nda bilet bulamayanlara BlaBlaCar

    Kurban Bayramında bilet bulamayanlara BlaBlaCar
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Kurban Bayramı öncesi ulaşımda yaşanan yoğunluklar tatil planları yapanları yeni çözümler bulmaya yöneltiyor. Aynı tarihte ve aynı yere yolculuk edecek sürücü ve yolcuları bir araya getiren BlaBlaCar firması, bayram için bir ulaşım alternatifi sunuyor. Yol masrafını sürücü ve diğer yolcular arasında paylaştırarak seyahati daha hesaplı hale getirmeyi öneriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BlaBlaCar, Kurban Bayramı’nda şehirlerarası yolculukta yeni bir çözüm getirerek, son dakika yolculuklarında bilet sıkıntısının yaşanmayacağını belirtiyor. 19 ülkede 20 milyon kişiye ulaşan firma aynı yöne giden sürücü ve yolcuları bir araya getirerek yol masraflarını kişiler arasında paylaştırıyor ve seyahati herkes için daha hesaplı hale getiriyor.

    Dünyanın önde gelen araştırma şirketlerinden TNS Sofres ile 10 ülkede yaptığı ‘Yolculuk paylaşımı ve yol güvenliği araştırması’na göre, yolculuk paylaşımı yol güvenliğini de olumlu yönde etkiliyor.

    BlaBlaCar’da sistem nasıl işliyor?

    BlaBlaCar’ın ücretsiz mobil uygulamasını indirerek ya da blablacar.com.tr adresine girip Facebook hesabınızla giriş yaparak profilinizi oluşturuyorsunuz.

    Kendi aracınızla yolculuğa çıkıyorsanız profilinize aracınızın modelini ekledikten sonra yolculuğunuzun detaylarını ve aracınızdaki boş koltuk sayısını belirtiyorsunuz. Sistem size o yolculuk için koltuk başına bir masraf katkı payı öneriyor. Masraf katkı payı, kar gözetmeksizin yol masraflarını diğer yolcularla paylaşmanıza imkân verecek şekilde belirleniyor. Yolcuysanız, gideceğiniz yeri ve yolculuk yapacağınız tarihi seçiyorsunuz ve karşınıza sizinle aynı yöne yolculuk edecek sürücüler çıkıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ardından sıra profilleri inceleyerek yol arkadaşlarınızı daha yakından tanımaya geliyor. Firma yolculara güvenilir ortamda üyelerin fotoğraflarını ve kısa özgeçmişlerini potansiyel yolculuk arkadaşlarınız hakkında daha önceki yolculuklarında bırakılmış yorum ve puanlamaları gösteriyor. Uygulama onlarla iletişime geçip aklınıza takılanları sormayı, nasıl biri oldukları hakkında daha fazla fikir sahibi olmanızı sağlıyor. Yolculuk sonrasında ise hem yolcular hem de sürücüler birbirlerine puan verip, yorum yaparak hem güvenilir bir topluluğun oluşturulmasına katkıda bulunuyor hem de bir sonraki yolculukta diğer üyeler tarafından tercih edilme şanslarını artırıyorlar.

    Bayramda yolculuk yapmanın kişi başı ortalama fiyatları ise şöyle:

    İstanbul-Çeşme 40 TL, İstanbul- Bodrum 50 TL, İstanbul-Ayvalık 31 TL, İstanbul- Bozcaada 27 TL, İstanbul-Safranbolu 29 TL, İstanbul-Yedigöller 21 TL; Ankara-Antalya 34 TL, Ankara-Fethiye 43 TL, Ankara-Bodrum 51 TL;Eskişehir- Antalya 29 TL, Eskişehir- Kapadokya 34, Eskişehir-Çeşme 35 TL;İzmir-Foça 4 TL, İzmir-Çeşme 5 TL, İzmir-Bodrum 16 TL, İzmir-Kaş 31 TL;Bursa-İzmir 23 TL, Bursa-Antalya 38 TL, Bursa-Çeşme 29 TL, Bursa- Assos 22 TL;Kocaeli-İzmir 33 TL, Kocaeli-Bodrum 49 TL, Kocaeli-Antalya 44

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow