hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ülkü Ocakları'ndan önemli açıklama

    Ülkü Ocaklarından önemli açıklama
    expand

    Ülkü Ocakları Genel Başklanı Olcay Kılavuz dün yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili olarak açıklama yaptı. "Ülkü Ocakları hiçbir provokasyona alet olmamıştır, olmayacaktır" ifadelerini kullanan Kılavuz, HDP binalarına yönelik saldırıları tasvip etmediklerini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ülkü Ocakları'nın dün düzenlediği “Şehitlere Saygı Teröre Lanet” yürüyüşünün ardından HDP binalarına yönelik düzenlenen saldırılarla ilgili olarak Ülkü Ocakları'ndan yazılı açıklama yapıldı.

    Yürüyüşün planlandığı gibi sorunsuz olarak gerçekleştirildiği ifade edilen açıklama HDP binalarına yönelik saldırılarla bir ilgilerinin olmadığı vurgulandı.

    Açıklamada şöyle denildi; "Tüm illerdeki teşkilatlarımıza gönderdiğimiz talimatlarla, söz konusu yürüyüşlerin meşru çerçevede gerçekleştirilmesinin ve aksi bir duruma neden olabilecek kışkırtmalara karşı dikkatli olunmasının altı önemle çizilmiştir. Bu sebeple yürüyüşlerin güzergâhları ve zamanı önceden belirlenerek vatandaşlarımıza duyurulmuş; yürüyüşlerin ardından yapılacak basın açıklamaları da genel hatlarıyla genel merkezimiz tarafından belirlenmiştir. Neticede, teşkilatlarımızın da büyük özverisi ve dikkatiyle Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen yürüyüşler kesinlikle sorunsuz olarak tamamlanmıştır.

    Bununla birlikte, dün akşam geç saatlerden itibaren haber programlarına yansıyan görüntülerde bazı grupların, çeşitli basın kuruluşlarına ve siyasi parti teşkilatlarına saldırı girişiminde bulunduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Yarım asra yakın bir süredir faaliyet gösteren ve kendisini Türk gençliğinin eğitimine, nitelikli olarak yetiştirilmesine ve Türk kültürünün yaşatılmasına adamış olan Ülkü Ocakları olarak, dün gece yaşanan bu olayları asla tasvip etmediğimizi belirtmek isteriz."

    HDP binalarının dışında gazete binalarına da saldırılar olduğu ve bu saldırıların ülkücü semboller kullanılarak yapıldığı ifade edilen açıklamada, "ahlaksız güruhun kurumumuzla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır" denildi.

    Açıklamada ülkücü gençliğe provokasyonlardan uzak durma çağrısı da yapıldı ve "bu süreçte kendinizi bir anda kargaşa ve kaos ortamının içinde bulabilirsiniz. Son derece soğukkanlı ve sakin olup provokasyona asla ve asla gelmeyin. Bizim ten, renk, memlekete bakarak insanları ayrıştırmamız söz konusu dahi olamaz. Biz ayrıştıran değil birleştireniz. Bu günlerde her zamankinden fazla birliğe beraberliğe ihtiyacımız olduğunun farkındayız. Bin yıllık kardeşliği yaşatmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" ifadesi kullanıldı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow