hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Damla Doğan Damla Doğan

    Sosyal medya şehitlere ağladı: Sosyal medyada bu hafta

    12.09.2015 Cumartesi | 20:08Son Güncelleme:

    Yine kapkara bir hafta geçirdik. Her acı bir diğerinin üzerine bindi, canları daha çok yaktı. Hem Dağlıca hem de Cizre’de yaşananlar sosyal medyanın en çok konuşulanları oldu. ABD'de ise internette başlatılan kampanya Obama'ya politika değiştirtti.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye şehitlerine ağlıyor


    Dağlıca, Iğdır, Hatay… Geçen hafta yine çok canımız yandı. Anadolu Ajansı her gün derleyip yolluyor sayıları. Öyle hepsine bir arada bakmayı yürek kaldırmıyor artık. 7 Temmuz – 12 Eylül arasında terör saldırılarında şehit olan güvenlik görevlilerinin sayısı 115 olmuş bu hesaba göre. 115 can… 115 ana-baba yanmış… Hafta boyunca Türkiye ayaktaydı saldırılara karşı. #ŞehitlerÖlmezVatanBölünmez, #TerörüLanetliyoruz, #SavaşaHayır ve #BarışHemenŞimdi hashtagleri ile 70 binden fazla Tweet atıldı. Sosyal medyanın en çok konuşulanları ise şüphesiz Dağlıca ve Cizre’de yaşananlar oldu. Her ikisiyle ilgili de resmen yansıtılanların gerçek olmadığı iddia edildi. Ancak bu arada da fısıltı gazetesi işte… Kötü niyetli kişiler de girdi işin içine. 2008’de yaşanan olayların fotoğrafı yeniymiş gibi verildi. Öfke büyüdü. #Dağlıca için 534 bin, #Cizre için 201 bin Tweet atıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow






    Hürriyet’e saldırı interneti birleştirdi


    Geçen hafta sosyal medyada en çok yankı bulan konulardan biri de Hürriyet Gazetesi’ne yapılan taşlı sopalı saldırılardı. Özgür gazetecilik adına çok büyük kayıptı olanlar. “Basan değil basın kazanacak” sloganı çok paylaşıldı. #Hürriyet, #HürriyetBenim ve #DirenGazetecilik hashtagleri ile 37 binden fazla Tweet atıldı. Bir de online kampanya başlattı Hürriyet ailesi. “Kaos ve şiddetle hayatlarımızı esir almaya çalışan terörün her türlüsüne karşı bir araya gelme zamanı...” sloganıyla herkesten tek tık’la destek vermeleri istendi. Kısa bir sürede kampanyaya destek olanların sayısı 170 bini geçti. Siz de destek vermek için tıklayın.




     




     

    İnternetteki kampanya sonuç verdi ABD mülteci alıyor


    Bir online kampanya da ABD’de vardı. Malum dünya 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük mülteci krizini yaşıyor. Öyle ki daha bugün Birleşmiş Milletler uyardı. Eğer kriz çözülmezse yılsonuna kadar 1 milyon Suriyeli daha evlerini terk etmek zorunda kalacak diye. Kaba hesapla günde 11 binden fazla kişi… Bu süreçte en fazla eleştirilenlerden biri de Amerikan yönetimiydi. Koca ülke neden hiç adım atmıyor diye. Almanya 800 bin mülteci kabul ederken ABD bugüne kadar 1500 Suriyeli mülteci almış, köşesine çekilmişti. Beyaz Saray’ın internet sitesinden kampanya başlatıldı. “Amerikan yönetimi en az 65 bin Suriyeli mülteci kabul etmeli” diye… Birkaç saat içinde 50 bin imza atıldı online dilekçeye. Bu talep de fark edildi Amerikan yönetiminden. Baskı artınca politika değişti. Beklenen sayının altındaydı belki ama yine de sosyal medya ve internetin gücünü gösterdi bir kez daha. ABD 10 bin Suriyeli mülteci alacağını açıkladı. Ne diyelim. Yetmez ama evet…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Haftanın en çok izleneni:

    Güzel şeyler görmeye çok ihtiyacımız olan günlerden geçiyoruz. Bu yüzden de böyle bir görüntüyle bitiriyorum yazıyı. Görüntüler ABD'deki Los Angeles Havalimanı'ndan. 80 yaşındaki Bernie Mills elindeki buketiyle 75 yaşındaki eşi Carol'ı bekliyor. Onu görmesiyle beraber yüzündeki o mutluluk hepimize nasip olur inşallah. Facebook'tan paylaşılan bu video sadece bir haftada 60 milyon kişi tarafından izlendi. Çift 50 yıllık eşlerinin ölümünün ardından internette tanışıp 2010 yılında evlenmiş... Carol bir aile ferdinin düğünü için 2 hafta şehir dışına çıkınca, evlendiklerinden bu yana da ilk kez ayrılmışlar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow