İndex

Gül'ün Erivan'a gitme ihtimali ağırlık kazanıyor

Gül'ün Erivan'a gitme ihtimali ağırlık kazanıyor

Haber

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın davetlisi olarak 6 Eylül'de Erivan'a gitme ihtimali güçleniyor. Kafkaslar'daki gelişmeler nedeniyle daha da önem kazanan ziyaretle ilgili Erivan yönetimiyle görüşmeler de başladı.
Yazı boyutu Azalt Arttır

Abdullah Gül henüz kesin kararını vermedi ama ziyaretin gerçekleşme ihtimaline karşın önceden yapılması gereken hazırlık çalışmaları başladı.

Eğer gidilmesi kararı verilirse tüm hazırlıkların Cumhurbaşkanı yola çıkmadan bitmiş olması gerekiyor.

Yetkililer "Cumhurbaşkanı'nın gidip gitmemesi konusundaki kararla ilgili farklı görüşler var" diyor.

Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı kararını verirken, sadece Türk-Ermeni ilişkilerini değil son dönemde bölgede yaşanan gelişmeleri ve küresel dengeleri de gözönünde bulunduracak.

Rusya'nın Gürcistan'a müdahalesi ve Güney Osetya ve Abhazya'nın bağımsızlığını tanıması ile başlayan süreçte kafkaslarda oluşan yeni denge kararda etkili olacak.

Cumhurbaşkanı hem Türk-Ermeni ilişkilerinde dönüm noktası olabilecek hem de bölgede Rus baskısını dengeleyebilecek bir kararla karşı karşıya.

'Taktik değil stratejik bir karar' olarak görülen maç davetine katılma konusunda Cumhurbaşkanı Gül'ün vereceği kararın açıklanması  son dakikaya kadar gizli tutulabilir.
İlgili Konular » Ermeni İddialarıdiğer konular »
Okuyucu Yorumları Yorum Yaz
ADnet

Gezinti

Reklam

En Popüler

En Popüler

Reklam