İndex

Malatya davası ile Ergenekon'a birleştirme talebi

Malatya davası ile Ergenekon'a birleştirme talebi

Haber

Malatya'daki Zirve Yayınevi baskını ve Hrant Dink cinayeti davalarının avukatı Erdal Doğan, Ergenekon davasında adı geçen çoğu kişinin Zirve Yayınevi cinayetindeki sanıklarla irtibatlı olduğunu, bu nedenle Ergenekon ile yayınevi baskını davasının birleştirilmesini talep edeceklerini söyledi.
Yazı boyutu Azalt Arttır

Bir kongre kapsamında Çorum'da bulunan avukat Erdal Doğan, 3 misyonerin öldürüldüğü Malatya'daki Zirve Yayınevi'ndeki gibi cinayetlerin daha büyük yapılanmalar tarafından gerçekleştirildiğine inandığını söyledi.

Ergenekon davasında adı geçen çoğu kişinin Zirve Yayınevi sanıklarıyla telefon irtibatı kurduğunun tespit edildiğini ifade eden Doğan, "İlerleyen günlerde Ergenekon davası ile Zirve Yayınevi cinayet davasının birleştirilmesini talep edeceğiz" dedi.

Yayınevi baskını davasında, Ergenekon'da adları geçen bazı şahısların parmağı olduğunu düşündüklerini, bu şahısların öldürülen Hıristiyanların çalışmalarını rapor ederek takip ettiklerini belirten avukat Erdal Doğan, "Görülüyor ki, olayın perde arkasında olanlar, Hıristiyanları ülke ve vatan için tehlikeli olarak gösterilip, hedefe soktuklarını, misyonerleri 'bölücü, vatanı yok eden, ülkenin düşmanı' olarak gösterip onların öldürülmesini sağlıyorlar" diye konuştu.

Avukat Erdal Doğan, Zirve Yayınevi cinayetindeki yapının faillerinin tam anlamıyla ortaya çıkarılmadığını da ileri sürdü.


İlgili Konular » Ergenekondiğer konular »
Okuyucu Yorumları Yorum Yaz
ADnet

Gezinti

Reklam

En Popüler

En Popüler

Reklam