Aydın Doğan, Başbakan Erdoğan'ın
konuşmasını Türk basın tarihinde çok tehlikeli bir dönemin başladığının somut işareti olarak değerlendirdi, "Basın özgürlüğüne yönelik ağır tehdit artık iyice su yüzüne çıkmıştır" dedi.
Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Başbakan Erdoğan'ın iddialarını, "Ahlakım konusunda sicil amirim Başbakan değildir" sözleriyle cevapladı.
Aydın Doğan açıklamasında, Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını Türkiye'de basın özgürlüğünün geleceği açısından derin bir endişeyle izlediğini ifade etti.
Yolsuzlukluk iddialarının Alman polisi ve yargısı tarafından ortaya çıkarıldığını hatırlatan Aydın Doğan, soruşturmanın safhalarıyla ilgili haber veren Doğan grubu gazeteleri ve televizyonları nedeniyle, Başbakan'ın kendisini hedef alarak kızmasının mantığı olmadığını belirtti.
Doğan, "İddia sahibi Alman yargısı. İddiayı Türkiye'de dile getiren, Ana Muhalefet Partisi Başkanı. Söyler misiniz ben bunun neresindeyim? Kendi gazetelerime bakıyorum, hepsi bunu Deniz Baykal'a atfen vermişler. Başbakan bize yükleniyor. Herhalde bu yolla susturmak istiyorlar" dedi.
Aydın Doğan, "Hür basını susturmaya tam teşebbüs eden bir Başbakan'ı tarih demokrasi defterine değil, diktatörler sayfasına yazar" dedi.
Başbakan'ın her fırsatta Hilton konusunu gündeme getirdiğine de dikkat çeken Aydın Doğan, bu konunun kendisine karşı bir şantaj aracı haline getirildiğine işaret ederek, "Şantaj başbakanlara yakışan bir şey değildir" dedi, bu konuda yasalara aykırı bir talebinin bulunmadığını vurguladı.