hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aziz Yıldırım'ın beraati istendi

    Aziz Yıldırımın beraati istendi
    expand

    Savcı 'futbolda şike' davasında Fenerbahçe kulübü başkanı Aziz Yıldırım'ın beraatini istedi. Mahkeme kararını 9 Ekim cuma günü açıklayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Football Manager 2016'nın çıkış tarihi ve yeni özellikleri

    Futbolda şike" davasında, savcılık tarafından açıklanan mütalaada, sanık Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın ''suç örgütü kurmak'' ve "şike'' suçlarından beraati talep edildi.

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanıklar Tayfur Havutçu, Olgun Peker, Şekip Mosturoğlu, Korcan Çelikay ile avukatları katıldı.

    Duruşmada Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun, hazır olduğunu ifade ettiği 7 sayfadan oluşan esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye yazılı olarak sundu.

    Mütalaada, sanık Yıldırım, ''suç örgütü kurmak'' ve "şike'' suçlarından, sanık Olgun Peker'in ''suç örgütü kurmak'' suçundan, sanık Abdullah Başak, sanık Ahmet Çelebi ile sanık İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun ''suç örgütüne üye olmak'' ve '' şike'' suçlarından, sanık Selim Kımıl'ın ''suç örgütüne üye olmak'' suçundan ayrı ayrı önceki hükmün iptali ile beraatleri talep edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diğer sanıklar hakkında da ''şike'' ve ''örgüt'' suçlarından beraatleri istenen mütalaada, sanıklar Selim Kımıl ve Olgun Peker hakkında mağdur Mustafa Cici'ye karşı işlemiş olduğu ''tehdit'' ve ''sahte resmi belge temin ve kullanma'' suçlarından 2 yıl 6 aydan 7 yıla kadar ayrı ayrı hapis cezası istendi.

    3 penaltı kaçırıp kendi kalelerine gol attılar

    Mahkeme heyeti, savcılığın esas hakkındaki mütalaasını sunmasının ardından duruşmayı, karar vermek üzere 9 Ekim'e erteledi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow