hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altına "seçim" freni

    Altına seçim freni
    expand
    KAYNAKAA

    Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Çavuşculu, "Erken seçim hükümetinin kurulması dolayısıyla düşüşe geçen altın fiyatlarının yıl sonuna kadar yükselmesini beklemiyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çavuşculu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılın başında 150 lira ile satışı gerçekleşen çeyrek altının 7 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından hızla yükselişe geçip 185 liraya kadar yükseldiğini hatırlatarak, "29 Ağustos'ta 63. Hükümetin kurulmasının ardından düşüşe geçen çeyrek altın, geçen ay 175 liraya geriledi. Altında söz konusu fiyatların yıl sonuna kadar değişmeyeceğini bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

    7 Haziran seçimlerinin ardından dolar fiyatlarının artmasına bağlı olarak altın fiyatlarının yükseldiğini anlatan Çavuşculu, 1 Kasım seçim sonuçlarının da piyasaya etkisine paralel olarak altın fiyatlarını etkilenebileceğini söyledi.
    Yabancı yatırımda 101 ayın rekoru
    Ocak ayında 150 lira civarında seyreden çeyrek altının şubatta 166, martta 167, nisanda 171, mayısta 176, haziranda 178, temmuzda 179 ve ağustosta 185 liraya alıcı bulduğunu belirten Çavuşculu, eylül ayı sonlarına doğru 175 liraya gerileyen çeyrek altının fiyatında büyük bir değişiklik olmayacağını kaydetti.

    Çavuşculu, 7 Haziran seçimi öncesinde altının ons fiyatının bin 172 dolar, doların ise 2,67 lira olduğunu belirterek, "Ağustosta ayı başlarında altının ons fiyatı bin 100 dolara gerilerken, dolar 2,78 liraya yükseldi. Ağustos sonlarına doğru ise altının ons fiyatı bin 130 dolara çıktı. Eylül ayında hükümetin kurulmasıyla piyasaların rahatlamasına bağlı olarak altını ona fiyatı bin 137 liraya eylül donunda ise bin 115 dolara geriledi" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow