hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çakıcı'nın yeğenine 9 yıla kadar hapis istemi

    Çakıcının yeğenine 9 yıla kadar hapis istemi
    expand
    KAYNAKArzu KAYA / İstanbul DHA

    Üsküdar'da yolun karşısına geçeme çalışan 26 yaşındaki Uğur Gökhan'a çarparak kaçan Cihan Çakıcı hakkında 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lüks otomobiliyle bir yayaya çarpıp ölümüne neden olan Alaattin Çakıcı'nın yeğeni Cihan Çakıcı hakkında "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, Çakıcı'nın olay günü suçu üstlenmesi için arkadaşlarını arayarak birini temin etmeye çalıştığı bilgisine de yer verildi.

    Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede geçtiğimiz Temmuz ayında Cihan Çakıcı (40) sevk ve iradesindeki otomobilin Kadıköy'den Çamlıca yönüne dönüş yaptığı sırada yolun karşısına geçmekte olan Uğur Gökhan (26)'a çarptığı belirtildi. Olay sırasında yaralanan Gökhan'ın kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği ifade edilen iddianamede, Çakıcı'nın olay günü suçu üstlenmesi için arkadaşlarını arayarak birini temin etmeye çalıştığı ancak durumun emniyet güçlerince fark edildiği anlatıldı.

    "Maddi manevi destek olduğu için ifadeye gelmedi"

    Olaydan sonra kayıplara karışıp hakkında çıkarılan yakalama kararı doğrultusunda 1 ay sonra yakalanan Cihan Çakıcı'nın suçlamayı kabul ettiği belirtilen iddianamede, Çakıcı'nın ölen tarafın ailesine maddi ve manevi destek olduğunu ve bu nedenle ifadeye gelmediğini söylediği kaydedildi.

    9 yıla kadar hapis istemi

    Sorgusunun ardından nöbetçi mahkemece serbest bırakıldıktan sonra Çakıcı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldığı ifade edilen iddianamede Çakıcı'nın olaydan yaklaşık bir ay sonra tutuklandığı belirtildi. Olayda yaşamını yitiren Uğur Gökhan'ın annesi Emine Gökhan'ın maddi ve manevi zararının şüpheli tarafından karşılandığını ve şikayetçi olmadığını belirttiği kaydedilen iddianamede bilirkişi raporuna göre Çakıcı'nın asli, Gökhan'ın ise olayda tali kusurlu olduğu kaydedildi. Cihan Çakıcı hakkında "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Çakıcı'nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

    Olayın geçmişi

    Kaza, 29 Temmuz günü Üsküdar Acıbadem Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, lüks otomobiliyle Acıbadem'de seyir halinde olan Cihan Çakıcı (40), yolun karşısına geçmeye çalışan 26 yaşındaki Uğur Gökhan'a çarparak olay yerinden uzaklaştı. Ağır yaralanan Uğur Gökhan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.  Olaydan 8 gün sonra Çakıcı Kadıköy'de otomobiliyle ilerlediği sırada polis ekipleri tarafından durduruldu ve gözaltına alındı.

    Adliyeye getirilen Çakıcı çıkarıldığı mahkemece adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Soruşturma savcısı Çakıcı'nın serbest bırakılmasına itiraz ederek tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılmasını talep etti ve Çakıcı olaydan yaklaşık 1 ay sonra yakalandı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow