hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Afrika’ya ücretsiz internet

    Afrika’ya ücretsiz internet
    expand

    Son yıllarda Facebook ve Google gibi teknoloji ve internet devlerinin ücretsiz internet projeleri sıklıkta gündeme geliyor. İnternetin daha fazla yaygınlaşmasını isteyen şirketler, bu konuda adeta bir yarış içerisinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Google’ın balonla internet sağlama projesinden sonra Facebook ve Samsung da uydular üzerinden internet vereceklerini duyurmuştu. Benzer bir girişim Tesla’nın CEO’su Elon Musk’tan da gelmişti. Ancak Facebook, diğerlerinden daha hızlı davranacak gibi duruyor.

    Fransa ve İsrail merkezli bir uydu kontrol şirketi olan Eutelsat ile Facebook, ortak bir proje üzerinde çalışıyor. Bu proje kapsamında AMOS-6 isimli uydu ile Afrika bölgesine internet verilecek. 2016’nın ikinci yarısından itibaren kullanıma sunulacak olan bu servis ücretsiz olacak. Amaç, Afrika bölgesinde yaşayan potansiyel internet kullanıcılarını kazanmak. Ve tabii ki internetin yayılabileceği yeni bir pazar yaratmak.

    Proje şimdilik tüm Afrika kıtasını kapsamıyor. Gana, Zambiya, Senegal, Güney Afrika, Malavi, Kenya ve Tanzanya ülkelerinin kapsandığı bu girişim geniş bant internet vermeyi vaad ediyor. Söz konusu internetin ne kadar hızlı olacağı henüz belli değil. Ancak uydular üzerinden internet yayma projelerini önümüzdeki yıllarda çok daha sık göreceğiz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow