hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yarkadaş: Gözümüz gibi koruyacağız

    Yarkadaş: Gözümüz gibi koruyacağız
    expand

    CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, medya üzerindeki baskıların CHP iktidarı ile sona ereceğini söyledi. Yarkadaş, "Gazetecilerin sinek gibi ezilme, tırnaklarının çekilme, dişlerinin sökülme tehditleri 1 Kasım'da sona erecek'' ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Kartal İlçe Örgütü'nün Hürriyet Mahallesi'ndeki seçim irtibat bürosunun açılışında konuşan İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, medya üzerindeki baskıların artarak sürdüğünü söyledi.

    Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan Coşkun'a yönelik organize saldırının bunun son örneği olduğunu hatırlatan Yarkadaş, "Gerçeklerin öğrenilmesinden korkanlar, TV binalarını bastırıyor, gazetecileri tehdit ediyor, topluma gözdağı vermek için yumruklatıyor'' dedi.

    AKP iktidarının yaklaşan seçimler öncesi oylarını bir türlü artıramadığı için saldırganlaştığını da belirten Yarkadaş,  "AKP'nin milletvekilleri gazete binalarını basıyor. Bir milletvekili medya patronlarının dişlerini sökeceğini, tırnaklarını çekeceğini söylüyor. Yandaş gazeteci ise gazetecilerin sinek gibi ezileceğini belirtiyor. Buradan açıkça ilan ediyorum: CHP iktidarında, gazetecilerin dişleri sökülmeyecek, hiç kimse sinek gibi ezilmeyecek, kimsenin tırnağı çekilmeyecek... CHP iktidarında gazeteciler, fikirleri ne olursa olsun, gözümüz gibi korunacak'' diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet Hakan'a saldıranlar kim?

    Basın özgürlüğü ve rüyadan uyanmak

    Ahmet Hakan'a saldırı dünya basınında

    Ahmet Hakan'a saldırıda güvenlik skandalı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow