hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Halk otobüsünde tecavüz iddiası

    Halk otobüsünde tecavüz iddiası
    expand

    İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Yemenli S.G., yurda gitmek için bindiği halk otobüsünde şoförün tecavüzüne uğradığını iddia etti. Şoför tutuklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Habertürk'ten Sedef Şenkal Demir'in haberine göre; S.G., üniversitesi eğitimi için 2 yıl önce Türkiye’ye geldi. Okuduğu İstanbul Şehir Üniversitesi’nin Çamlıca’daki kız yurdunda kalmaya başladı. Genç kız, bayramın ikinci günü yurda dönmek için Üsküdar’dan halk otobüsüne bindi. S.G.’nin iddiasına göre, içinde kendisinden başka yolcu bulunmayan otobüs, bir süre sonra güzergâh değiştirdi. Ardından da şoför otobüsü durdurup, elindeki bıçakla tehdit ederek üniversiteli kıza arka koltukta tecavüz etti. Yemenli öğrenci, olayın ardından bilmediği bir yerde otobüsten inmeyi başardığını ve arkadaşlarına haber verdiğini öne sürdü.

    Polis, genç kızın şikâyetçi olmasından bir gün sonra halk otobüsü şoförü 48 yaşındaki A.K.’yı yakaladı. Hırsızlıktan sabıkası olduğu belirlenen A.K. ise sevk edildiği savcılıkta, yaklaşık bir ay önce S.G. ile otobüste ayakkabısını unutması vesilesiyle tanıştığını ileri sürdü. Olay gününü de şöyle anlattı: “Son yolcu o kaldı. Benzin almam gerektiğini söyledim. Sesini çıkarmadı, otobüsten inmedi. Beykoz’a gittik, sahilde çay içtik. Oradaki çalılıklarda birlikte olduk. Kendisi istedi. Sonra yurda bıraktım. Otobüste 24 saat kayıt yapan kamera var. Görüntülerin izlenmesini istiyorum” dedi. Kıyafetlerine delil olarak el konulan A.K., tutuklandı, soruşturma sürüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow