hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ahmet Hakan'a saldırıda 1 tutuklama

    Ahmet Hakana saldırıda 1 tutuklama
    expand
    KAYNAK DHA

    Hürriyet yazarı Ahmet Hakan Coşkun'a yönelik saldırı kapsamında adliyeye sevk edilen 7 şüphelinin savcılık sorgusu tamamlandı. Soruşturma savcısı 7 şüpheliyi, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Saldırı sonrasında gözaltına alınan 7 kişiden Ahmet Güler tutuklandı. Diğer zanlılar serbest bırakıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ndeki ifade verme işlemlerinin ardından sabah saat 09.45 sıralarında adliyeye sevk edilen 7 zanlı, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun nöbetçi savcısı Mehmet Şenay Baygın'a ifade verdi.  Savcı, 6 saat sorguladığı şüphelilerin 7'sini de, "örgüt kurmak", "darp", "hakaret", "tehdit" ve "mala zarar verme" suçlarından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti.

    Akşam saat 18.00 sıralarında İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen şüphelilerin sorgusu 3,5 saat sürdü. Nöbetçi hakimlik, Ahmet Şengüler'ün "kasten yaralama" suçundan tutuklanmasına karar verirken, diğer zanlılardan Kamuran Ergin, Uğur Adıyaman ve Fuat Elmas'ın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti. Bu zanlılar her gün karakola giderek imza atacak.

    Mahkeme, Soner A., Yahya K. G. ve Nezih Ö.'yü de herhangi bir adli kontrole gerek duymadan serbest bıraktı.

    Bir eski özel harekât polisi

    Soruşturma kapsamında ilk olarak 4 kişi gözaltına alınmıştı. Ancak bu sabah adliyeye 7 kişinin sevkedildiği ortaya çıktı. Hurriyet.com.tr’nin edindiği bilgilere göre, 4 kişinin dışında adliyeye sevk edilen 3 kişinin isimleri şöyle: Soner A., Yahya Kemal G. ve Nezih Ö... Eski bir özel harekât polisi olduğu öğrenilen Yahya Kemal G.'nin ismi, Nisan 1992'deki Çiftehavuzlar Operasyonu'nda da geçmişti. G.'nin yanı sıra İbrahim Şahin, Ayhan Çarkın'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda polis yapılan yargılama sonrası beraat etmişti. G.'nin ismi en son 2003'deki bir akaryakıt kaçakçılığı soruşturmasına karışmıştı.

    Terör savcısı sorguladı

    Adliyeye sevk edilen saldırganların ifadesi Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun nöbetçi savcısı Mehmet Şenay Baygın aldı.

    Sabah saat 09.45 sıralarında adliyeye sevk edilen saldırganlar önce doktor kontrolünden geçirildi ardında da sorgu için savcılık katına çıkarılmıştı.

    Aydın Doğan: "40 yıllık yayıncılık hayatımda böyle bir dönem yaşamadım"

    Saldırganlar sağlık kontrolünden geçirildi

    Nedim Şener: "O tiplere bakınca Yasin Hayal'i, Ogün Samast'ı gördüm"

    6 araçla getirildiler

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ndeki ifade verme işlemlerinin ardından şüpheliler, konvoy eşliğinde saat 9.45'de emniyet binasından çıkış yaptı. 6 araçtan oluşan konvoyda bulunan şüpheliler, savcılık sorgusu için saat 10.00'da Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

    Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün devraldığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ahmet Güler, Kamuran Ergin, Fuat Elmas ve Uğur Adıyaman 1 Ekim'de gözaltına alınmıştı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow