Bütün gerçeklere kapamak istersiniz gözünüzü, kulağınızı ve yüreğinizi.
“Ne oldu?” sorularına verecek somut bir cevap var mıdır? Hayır.
Çünkü bir zamanlar üzerini temiz ve beyaz bir örtüyle örttüğünüz, gömdüğünüz, belki de yok saydığınız her şey bir bir açığa çıkar. En iyi siz bilirsiniz gerçekleri… Şükretmeniz gerekenleri, şanslıyım dediklerinizi, sizi sevenleri, destekleyenleri.
AMA ÖYLE BİR AN GELİR Kİ, HİÇBİR ŞEY AVUTMAZ SİZİ. ZATEN AVUTULMAK DEĞİLDİR İSTEĞİNİZ.
İzin versinler, aksın gitsin gözyaşınız; İçiniz temizlensin istersiniz.
Ama, “Ağlamak Güzeldir” şarkıları söylesek de, acıyan gözlerle muhattap bulursunuz kendinizi.
Hele ki annelerin yorulmaya sanki hiç hakkı yoktur.
"Aaaa sen böyle yapmamalısın, bak çocuğun var"
Hatırlattığın için sağol.

Anneyiz, kadınız ama insanız be kardeşim. Bizim de yorulmaya, bunalmaya, hatta zaman zaman çekip gitmeye ihtiyacımız oluyor.
Bir an bile olsun uzaklaşmaya. Zaten siz kovsanız da bırakmayız biz evladımızı. Ama bir an bırakın aksın yaşımız, bırakın bir nefes alalım.
Arada size saçma gelen hareketlerimiz bizim için de normal değil, ama bizi görmezden gelin bazen. Bırakın saçımızla oynayalım, boyatalım, kestirelim, uzatalım. Ya da hiç ihtiyacımız olmadığı halde vuralım kendimizi alış verişe.
Her hafta diyete başlayalım, sonra bırakalım. Bize, “Niye?” diye sormayın. Bunlar bizim terapi yöntemimiz.
Bugün ağlarız, yarın yine kahkaha atarız. Hiç olmadı, atarız kendimizi bir psikoloğun yanına, dökeriz içimizi. Böyle bir kadın, anne görürseniz bazen sadece sarılmanız, sessizce yanında olmanız yeter.
Çünkü ne söyleseniz avutmaz o an onu. Zaten belki de istediği AVUTULMAK değildir.
“SEVGİYLE DOKUNDUĞUNUZ HER ŞEYDEN BİR SES ÇIKAR”
Bu ay ANNE BEBEK Dergisinde Dağhan bey ile birlikte röportajımız var.
Çok keyifli ve samimi bir söyleşi oldu. Fotoğraflara da bayıldım. Sevgili Aslıhan Gündüz imzasıyla çıktı. Geçtiğimiz hafta belirtmiştim bir kez daha hatırlatmak isterim. Anne Bebek Dergisi Anneler Günü Özel Sayfalarında “Özel anne ve Çocuklarına yer vermek istiyor.
Yapmanız gereken;
Çocuğunuzu ve kendinizi tanıtır mısınız?
Özel bir çocuğa sahip olmak nasıl bir duygu?
Sizin için Anneler Günü’nün anlamı nedir?
Sorularına cevap vermek ve
aslihan@annebebek.com.tr adresine bir fotoğrafınızı da ekleyerek göndermek. Hadi bakalım son gün 6 Nisan.