hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 ALES ne zaman yapılacak? Tarihler belli oldu!

    2017 ALES ne zaman yapılacak Tarihler belli oldu
    expand

    ALES ne zaman merak ediliyor. Yüksek lisans yapmak isteyen, akademik kariyer hedefleyen adaylar 2017'de ALES'e girmek istiyor ve bu nedenle sınavın tarihini araştırıyor. ALES geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi İlkbahar ve Sonbahar dönemi olmak üzere iki kere yapılsa da, bunun yanında önceki yıllardan farklı olarak adaylar e-ALES'lere de girebilecekler. ÖSYM'nin 2017 Sınav Takvimini yayımlamasının ardından belli olan ALES tarihlerinin ardından adaylar sınav için çalışmalarını hızlandırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başta akademik kariyer yapmak isteyenler olmak üzere çok sayıda aday, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES) ne zaman yapılacağını merak ediyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen ALES'in ne zaman yapılacağını da yine aynı kurum belirliyor. ÖSYM 2017 yılının sınav takvimini belirledi. Takvimin belirlenmesiyle 2017 İlkbahar dönemi ALES tarihleri de belirlenmiş oldu. İşte bu yılın ALES tarihleri ve detaylar...

    TÜRKİYE'DE İTİBARI EN DÜŞÜK 20 MESLEK AÇIKLANDI

    ALES tarihleri

    ALES konusunda bir düzenlemeye gidildi. Geçtiğimiz yıl YDS'de yapılan uygulama bu yıl ALES'te de yapılacak. Yılda iki kere yapılan ALES, e-ALES'lerin de yapılması ile dörde çıkacak.

    İlk kez yapılacak e-ALES'in başvuruları 20 Ocak 2017 Cuma günü başladı ve 2 Şubat 2017 Perşembe gününe kadar devam edecek. 12 Şubat 2017'de yapılacak sınavın sonuçları da aynı gün içerisinde açıklanacak.

    2017 ALES İlkbahar dönemi için başvurular 15 Mart 2017'de başlayacak ve 23 Mart 2017'ye kadar sürecek. ALES İlbahar sınavı 7 Mayıs 2017'de gerçekleştirilirken, sonuçların açıklanacağı tarih ise 8 Haziran 2017 olarak duyuruldu.

    2017 yılının ikinci e-ALES'ine girecekler başvuru işlemlerini 6 Temmuz 2017'de yapacaklar. 20 Temmuz 2017'de ise başvuru süreci tamamlanacak. 29 Temmuz 2017'de gerçekleştirilen sınavın hemen ardından aynı gün sonuçlar da adaylarla paylaşılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2017 ALES Sonbahar dönemi başvuruları ise 26 Eylül'de başlayacak ve 4 Ekim 2017'de tamamlanacak. 19 Kasım 2017'de gerçekleştirilecek sınavın sonuçları 21 Aralık 2017'de ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi ve ÖSYM Mobil üzerinden adaylarla paylaşacak.

    ALES'e kimler girebilir?

    Kısaca ALES olarak anılan, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na üniversitelerde lisans eğitimi alan (4 yıllık) son sınıf öğrencileri girebiliyor. Türk ve yabancı uyruklu öğrencilerin de girebiliyor. Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici, eğitim-öğretim planlamacısı kadrolarına yerleşmek isteyen girebilir.

    HER ÖĞRENCİSİ İLE AYRI SELAMLAŞAN ÖĞRETMENİN YERLİ VERSİYONU

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow