hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son gün: KPSS ücretleri hangi bankalara yatırılıyor?

    Son gün: KPSS ücretleri hangi bankalara yatırılıyor
    expand

    ÖSYM son gün olarak olarak açıkladığı 24 Mart tarihi için KPSS ücretleri hangi bankalara yatırılacak? Lisans başvuruları dün sona erdi. 23 Mart tarihinde hem kamu sınavı hem ALES sınavı başvuruları son günü olduğu için başvurular için sınav merkezlerinde uzun kuyruklar oluştu. 21 Mayıs 2017 tarihinde sınava girecek olan adaylar, başvurularını yaptıktan sonra sınav ücretlerini ödemeleri gerekmektedir. Ücret ödenmediği taktirde başvurular geçersiz sayılacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sınav başvuruları dün sona ererken, sınav ücretleri bugün (24 Mart) mesai saatine kadar aşağıda yer alan bankalaradan herhangi birinde ödeyebilirler. Mesai saatinden sonra ATM'lerde dahil ücretler kabul edilmeyecektir. Sadece kurumun "ÖDEME" sayfasından bugün saat 23:59'a kadar ücretler ödenebilmektedir.

    Ücretler konusunda kurum dipnot paylaştı. Dipnota göre; sınava giremeyenlerin, başvurusu kabul edilmeyenlerin, sınava alınmayanların, sınavda kopya çekenlerin ödedikleri sınav ücretleri geri verilmeyecektir. Bir sonraki sınava devredilmeyecektir. 

    Ücretler hangi bankaya yatırılacaktır?

    Kurum kendi sitesinden hangi bankalara yatırılacağını açıkladı. Buna göre ücretler: Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.) İnternet üzerinden de kurumu “ÖDEME” sayfasından ücretler kredi kartı üzerinden yatırılabilmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İNTERNET ÜZERİNDEN ÜCRETLERİ YATIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ

    Sınavlar hangi gün olacaktır?

    Son gün: KPSS ücretleri hangi bankalara yatırılıyor

    Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavı 21 Mayıs 2017 tarihinde saat 10:00’da başlıyor. 120 sorunun sorulacağı sınavda süre 130 dakika. 21 Mayıs Pazar öğleden sonra ise Eğitim Bilimleri Sınavı olacaktır. Sınav saat 14:30’ta başlayacaktır. 80 soru sorulacaktır, süre ise 100 dakika. 27 Mayıs ve 28 Mayıs’ta 3 oturum üzerinden sınav yapılacaktır. Birinci oturumdaki sınavlar Cumartesi günü olacaktır. Sınavlar: Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri. Her biri 40 soru sorulacak süre ise 50 dakika olacaktır. Cumartesi günü öğleden sonra yapılacak olan sınavlar ise: Hukuk, İktisat, Maliye. Her biri 40 soru sorulacak süre ise 50 dakika olacaktır. Pazar günü tek oturumdan sınav yapılacaktır. Sınavlar: İşletme, Muhasebe, İstatistik. 40 soru sorulacaktır ve toplam süre 50 dakika.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow