hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KYK personel alımı sonuçları açıklandı! 1044 personel alınacak

    KYK personel alımı sonuçları açıklandı 1044 personel alınacak
    expand

    2017 KYK personel alımı sonuçları adayların erişimine açıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile YURTKUR'un internet sitesinden yayımlanan KYK personel alımı sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar sonuç sayfalarına akın etti. Bu hafta adayların sonuçlara itiraz etmeleri için tanınan süre tamamlanacak. Bin 44 personelin alımı süreci hakkında detaylar haberimizdedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK personel alımı sonuçları açıklandı! Merakla beklenen KYK personel alımı sonuçları konusunda sona gelindi. Adaylar Gençlik ve Spor Bakanlığı ile YURTKUR'un resmi internet sitelerinden personel alımının sonuçlarını öğrenebiliyorlar. KYK personel alımı sonuçları sonrasında adaylar sonuçlara belirlenen süre içinde itiraz edebilecekler. Şimdi heyecanla mülakatlar bekleniyor. Peki KYK personel alımı sonuçları sorgulaması nasıl yapılıyor? İşte merak edilen detaylar...

    KYK personel alımı sonuçları nasıl sorgulanıyor?

    Adaylar Gençlik ve Spor Bakanlığı ve YURTKUR resmi internet sitelerinden sonuçları sorgulayabiliyor. Sisteme girdikten sonra T.C. kimlik numaranızı, şifrenizi ve ekranda görünen doğrulama kodunu girerek sisteme giriş yapabilir, sonuçları görebilirsiniz.

    Sonuç sorgulama işlemi için tıklayın

    Kurcala ekibinden güldüren memur hikayeleri

    Gençlik ve Spor Bakanlığı duyurdu

    KYK personel alımı sürecinde adaylar Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yayımlanan duyurularla bilgilendirildi. Sonuçların açıklandığına dair açıklama da yine Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan geldi. Yapılan açıklamada, "Başvuru sonuçları http://basvuru.gsb.gov.tr adresinde yer almaktadır. Bu ilan tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır. İlanen duyurulur." denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Göreve başlama işlemleri

    Göreve başlamaya hak kazanan adaylar; belirtilecek tarihe kadar, istenilen belgeleri tamamlayarak ilgili il müdürlüklerine şahsen teslim edeceklerdir. Posta, kargo veya kurye ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. Ancak fiilen askerlik görevinde bulunanlar ile hastalık veya doğum mazereti nedeniyle belgelerini teslim etmeye gidemeyecek durumda olanlar (durumlarını belirten askerlik belgesi, doğum raporu veya hastalık raporu ibraz etmeleri kaydıyla) belgelerini yakınları aracılığıyla teslim edebileceklerdir.

    İl müdürlüklerince adayların teslim ettiği belgeler kontrol edilecek ve belgeleri tamam olan adaylara hizmet sözleşmesi imzalatılarak ilgili yurt müdürlüklerinde göreve başlamaları sağlanacaktır.

    Doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle sözleşme imzalamaya gelemeyecek durumda olanların; bu durumlarını belgelendirmeleri halinde kanuni mazeretlerinin sona ermesini müteakip hizmet sözleşmeleri imzalatılarak göreve başlamaları sağlanacaktır.

    Asıl listede yer alanlardan göreve başlama işlemlerinin yapılması için geçerli bir mazereti olmadığı halde başvurmayanlar ile gerekli şartları taşımadığı sonradan anlaşılanlar göreve başlatılmayacaktır. Bu adaylar için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmayacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yedek adaylar, herhangi bir nedenle boş kalacak olan sözleşmeli pozisyona, aynı usul ve esaslar dikkate alınarak başarı sırasına göre sınav sonuçlarının geçerlilik süresi içinde göreve başlatılacaktır. Sınav sonuçları yeni bir sınav yapılmadığı takdirde sınav sonucunun ilan tarihini takip eden bir yıl süreyle geçerli olacaktır.

    Göreve başlayacak personeller ne kadar maaş alacak?

    Alınacak olan brüt ücret hizmet yılına bağlı olarak tespit edilmekte olup, 5 yıldan az hizmeti olan Yurt Yönetim Personelinin aylık ücreti aile yardımı hariç yaklaşık 2.158,14.-TL’dir.

    Personel alımı kontenjanları için tıklayın

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow