hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 ÖSYM Sınav Takvimi ve sınav tarihleri

    2017 ÖSYM Sınav Takvimi ve sınav tarihleri
    expand

    ÖSYM Sınav Takvimi ile 2017 yılında yapılacak sınavların tarihleri belli oldu. LYS, YGS, KPSS, ALES ve DGS gibi pek çok sınavı gerçekleştiren ÖSYM, yıl içerisinde hangi sınavın ne zaman yapılacağı bilgisini adaylarla paylaştı. Sınav tarihlerinin yanı sıra başvuru tarihleri de kurum tarafından açıklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek sınavlara girecek adayların merakla bekledikleri ÖSYM Sınav Takvimi yayımlandı. 2017 Sınav Takviminin yayımlanmasıyla sınavların ne zaman yapılacağı da belli oldu. Uzun süredir bu yılın sınavları için hazırlık yapan adayların merakla beklediği ÖSYM Sınav Takvimi, merak edilen bilgilerin ortaya çıkmasını sağladı. Takvimin açıklanmasıyla birlikte hangi sınavın ne zaman yapılacağı belli olurken, sadece sınavların değil, başvuruların ne zaman başlayıp ne zaman biteceği de takvimde yer alıyor. Adaylar, ÖSYM Sınav Takvimi'nin yayınlanmasıyla konu hakkında detayları öğrenme, tarihleri inceleme fırsatı buldular. Bu yıl e-ALES'in de eklenmesiyle ÖSYM tarafından yapılacak sınav sayısında artış oldu.

    İlk sınavlar tamamlandı

    ÖSYM Sınav Takvimi'nde yer verilen ilk sınavlar geride kalan aylarda tamamlandı. 21 Ocak 2017 ve 25 Şubat 2017 tarihlerinde e-YDS, 12 Şubat 2017 tarihinde ise e-ALES yapıldı. Yine bu sınavların sonuçları aynı gün içerisinde adaylarla paylaşıldı. Mart ayı içerisinde ise iki sınav daha yapılacak. Adaylar 12 Mart 2017'de YGS'ye, 18 Şubat 2017'de ise yine e-YDS'ye girebilecekler.

    ÜNİVERSİTELİ GENÇLERDEN KOMİK SINAV ŞARKISI

    YGS Şubat'ta, LYS Haziran'da

    Üniversitelerin önlisans ve lisans bölümlerinde eğitimlerine devam etmek isteyen adayların bekledikleri üniversiteye giriş sınavlarının ilk ayağı YGS, Mart ayında gerçekleştirilecek. 12 Mart 2017'de YGS'de puan barajını geçen öğrenciler Haziran ayında yapılacak LYS'lere katılabilecekler. Bu yıl 10 Haziran 2017'de LYS-4 (Sosyal Bilimler), 11 Haziran 2017'de LYS-1 (Matematik), 17 Haziran 2017'de LYS-2 (Fen Bilimleri) ve LYS-5 (Yabancı Dil), 18 Haziran 2017'de ise LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya) yapılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ALES ne zaman olacak?

    Son düzenlemelerin ardından e-ALES'ler hayatımıza girdi ancak bu sınavların bazı merkezlerde yapılıyor olmasından dolayı katılım sınırlı sayıda kalıyor. 2017'de ALES İlkbahar dönemi 7 Mayıs 2017'de yapılacak. ALES Sonbahar dönemi ise 19 Kasım 2017'de gerçekleştirilecek. Bu iki dönemin yanı sıra adaylar; 12 Şubat 2017 ve 29 Ağustos 2017 olmak üzere iki kez e-ALES'e girebilecekler.

    YDS tarihleri belli oldu

    e-ALES'te bu yıl uygulanan sistem YDS'de ise daha önce uygulanmaya başladı. Bu yıl iki dönem YDS'nin yanı sıra e-YDS'ler sürecek. Adaylar 2 Nisan 2017'de YDS İlkbahar dönemine, 17 Eylül 2017'de ise YDS Sonbahar dönemine girebilecek. Öte yandan adaylar 21 Ocak, 25 Şubat, 18 Mart, 29 Nisan, 27 Mayıs, 18 Haziran, 22 Temmuz, 21 Ekim, 25 Kasım ve 23 Aralık 2017 tarihlerinde e-YDS'ye girebilecekler.

    KPSS tarihleri açıklandı

    Bu yıl KPSS'nin ne zaman yapılacağı da ÖSYM Sınav Takvimi'nin açıklanmasıyla belli oldu. KPSS A Grbu ve Öğretmenlik (Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri) 21 Mayıs 2017'de yapılacak. KPSS A Grubu ve Öğretmenlik ise 28 Mayıs 2017'de gerçekleştirilecek. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) ise 16 Temmuz 2017'de yapılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KPSS İÇİN YENİ SINAV ÜCRETİ AÇIKLANDI

    ÖSYM'den uyarı

    2017 ÖSYM Sınav Takvimi'ni açıklayan ÖSYM, adayları tarihler konusunda uyardı. Yapılan uyarıda güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi'nin yenilenebileceği, bu nedenle adayların zaman zaman takvimi tekrar kontrol etmeleri istendi. İşte ÖSYM'den yapılan açıklama:

    "Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir.

    Sınav sonuçlarının belirtilen tarihlerde açıklanması planlanmaktadır ancak, sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.

    Elektronik Yabancı Dil Sınavları (e-YDS) ile Elektronik Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavları (eALES), ÖSYM Elektronik Sınav Merkezlerinde (e-Sınav Merkezi) yapılacaktır. Sınava başvuru tarihlerinde, ÖSYM e-Sınav Merkezlerinin aday kapasitesi kadar adayın başvurusu alınacaktır. Kapasite dolduğunda başvuru tarihleri tamamlanmadan başvuru sonlandırılacaktır. Kapasite dolmadığı takdirde başvuru tarihlerinin son günü saat 23.59'a kadar adayların başvuruları alınmaya devam edilecektir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte 2017 ÖSYM Sınav Takvimi

    2017 ÖSYM Sınav Takvimi ve sınav tarihleri

    2017 ÖSYM Sınav Takvimi ve sınav tarihleri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow