hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'de konut başlangıçları Haziran'da yüzde 8.3 arttı

    ABDde konut başlangıçları Haziranda yüzde 8.3 arttı
    expand
    KAYNAKAA

    ABD Ticaret Bakanlığı tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre konut başlangıçları Haziran ayında yüzde 8.3 artarak dört ayın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de konut başlangıçları, haziranda yüzde 8,3 ile beklentinin üzerinde artarak 3 aylık düşüş eğilimini sonlandırdı. İnşaat izinleri de yüzde 7,4 yükselerek yüzde 2,7 artış beklentisini geride bıraktı.

    ABD Ticaret Bakanlığı raporuna göre, konut başlangıçları haziranda önceki aya kıyasla yüzde 8,3 artışla 1 milyon 122 bin oldu. Böylece son 4 ayın ilk yükselişini kaydeden konut başlangıçlarına ilişkin piyasa beklentisi ise 1 milyon 160 bin veya yüzde 6,2 artış seviyesindeydi.

    Bu arada, mayıs ayına ilişkin konut başlangıçları 1 milyon 92 binden 1 milyon 122 bine yükseldi. Revize öncesinde son 8 ayın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçen veri, düzeltilmiş haliyle son 6 ayın en düşüğü oldu.

    Rapor, ayrıca inşaat izinlerinin haziranda yüzde 7,4 artarak 1 milyon 254 bine çıktığını gösterdi. Gelecek aylardaki konut başlangıçları hakkında ipucu veren inşaat izinlerinin 1 milyon 200 bin ya da yüzde 2,7 artması bekleniyordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mayıs ayı inşaat izinleri revize edilmeyerek 1 milyon 168 binde sabit bırakıldı. Analistler, konut başlangıçları ve izinlerinin son aylardaki zayıf performansından sonra haziranda güçlü artmasının konut sektörüne yönelik endişeleri kısmen yatıştığını belirtiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow