hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aile hekimleri maaşlarında hak kaybı yüzde 6 oldu

    Aile hekimleri maaşlarında hak kaybı yüzde 6 oldu
    expand

    Sağlık Bakanlığı, yeni yönetmelik hazırlığını sürdürürken, aile hekimleri, 30  Aralık  2010 tarihli resmi gazetede yayınlanan Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği ile 2011 Ocak ayından itibaren ücretlerinde büyük hak kaybı olduğunu rakamlarla ortaya koydu. Buna göre; aile hekimlerinin % 6 oranında hak kaybı olduğu belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aile hekimi Dr. Ali Erbaş tarafından hazırlanan "Maaş Reel Kayıp Hesaplama" programıyla, ücretlerde % 6 oranında hak kaybı olduğu gözler önüne serildi. Kaybın kökeni de bulundu. Önceki yönetmelikte birey başına belirlenen 1 katsayısının 0,95' e düşmesinin kayba neden olduğu tespit edildi.

    AHEF Hukuk ve Mevzuat Komisyonu temsilcileri Dr. Orhan Tekin, Uzm. Dr. Hüseyin Güntürkün ve Dr. Ali Erbaş tarafından hazırlanan ve bakanlık yetkilileri tarafından da kabul edilen çalışmaya göre, aile hekimlerinin 2011 yılında reel maaş kaybı 3.120,67 tl oldu. Her yıl kademe kademe artan bu kayıp, 2016 yılında 5.151,32 kuruşa ulaştı ve 6 yıllık toplam kayıp 25.591,19 kuruş oldu.  

    Danıştay’dan aile hekimlerini sevindiren karar

    'Aile hekimlerinin hak kayıpları için müjdeli haber bekliyoruz'

    AHEF, kayıpların telafisini sağlamak için bir yönetmelik değişikliği önerisi de hazırladı. Bütçeye herhangi bir ek yük getirmeyecek olan öneri, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sunuldu.

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 28 Şubat'ta AHEF yönetimiyle yaptığı görüşmede, bir hak kaybının olduğunun görülmesi üzerine, söz konusu kaybın, yıllara yayılarak telafi edilebileceğini söylemişti. AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Gürsel Özer, Türkiye'de aile hekimliği uygulamasının mimarı olan Recep Akdağ'ın sorunlarla her zaman ilgilendiğini vurguladı. Aile hekimlerinin hak kayıpları konusundaki duyarlılığına da teşekkür eden Özer, meslektaşlarına en kısa sürede müjdeli haberi vermek istediklerini söyledi. Dr. Gürsel Özer, aile hekimlerinin koruyucu sağlık hizmetlerini en iyi şekilde sunmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow