hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın fiyatları düşüyor | 14 Ekim çeyrek altın gram altın ne kadar?

    Altın fiyatları düşüyor | 14 Ekim çeyrek altın gram altın ne kadar
    expand

    14 Ekim'de altın fiyatlarında sert bir düşüş görülürken, çeyrek altın, gram altın ve yarım altındaki düşüş altın piyasasını hareketlendirdi. Uzmanlar savaş ortamında fiyatlar neden düşüyor sorusu sorarken, FED'in faiz artırımına dair güçlü mesajların gelmesi, altın piyasasını etkiliyor. 14 Ekim altın fiyatlarında çeyrek altın ve gram altın kaç lira oldu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haftanın başında altın fiyatlarında yükseliş vardı, hafta ortasında yatay seyir ile düşüş aynı oranda gözükürken, 14 Ekim Cuma günü altın fiyatlarında düşüş yaşandı. Suriye'de yaşanan savaştan ötürü altın piyasasında yükseliş beklenirken,yurt içinde OHAL, Başkanlık sistemi tartışmaları devam ederken, altın piyasasındaki düşüş dikkat çekiyor. Uzmanlar uluslararası ekonomi alanında yapılan ve yapılması beklenen açıklamalardan ötürü altın piyasasında düşüş yaşandığını açıklıyor. 

    14 Ekim altın fiyatlarında son durum

    Gram altında 0.294 düşüş yaşanmakta: Satış 124 Lira. Çeyrek altın oranlarında düşüş gözükmekte: Satış 203 Lira. Yarım altında 0.657 düşüş dikkat çekiyor: Satış: 407 Lira. Cumhuriyet altının oranlarında düşüş hakim: Satış 835 Lira. 22 Ayar bilezikte ciddi oranda düşüş gözükmekte: Satış 113 Lira. Reşat altın diğer altınlara göre yükselişte: Satış: 572 Lira.

    Yükselmesi beklenen altın fiyatları neden düşmeye devam ediyor?

    Altın piyasasına bakıldığında şu dönemlerde yükselişin hakim olması gerekiyor. Bu tezi savunanlar "savaş ortamından" ötürü bu tarz zamanlarda altında yükseliş hakim olması gerekir düşüncesi içerisindeler. Lakin FED ve Avrupa'daki ekonomi gidişatı, altındaki yükselişi durduruyor ve düşüşe zemin hazırlıyor. Bu durumun daha fazla sürmeyeceğini söyleyen Liechtenstein merkezli şirketin yöneticisi Ronald Stoeferle, altının 2018 yılında rekor kırabileceği düşüncesinde. Enflasyonun ileriki zamanlarda yükselişe geçeceği ve bu durumdan en çok etkilenecek olan piyasa: altın piyasası olacağı ön görüsünde. İnsanların altınları elinde tutmanın her zaman gerek ekonomi gerek siyasi olarak mantıklı olacağını dile getirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow