hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çeyrek altın fiyatları ne kadar? | 20 Ekim Gram altın kaç lira oldu?

    Çeyrek altın fiyatları ne kadar | 20 Ekim Gram altın kaç lira oldu
    expand

    20 Ekim altın fiyatlarında sabah saatlerinde yükseliş hakim. Dün, 19 Ekim'de altın fiyatlarında düşüş ve yükseliş aynı anda gözüküyordu. Gram altın düşerken, çeyrek altın yükseliyordu. Altın fiyatlarındaki genel yükselişte Musul Operasyonu ve FED'in faiz artırımına dair duruşu. 20 Ekim sabah saatlerinde çeyrek altın ve gram altın ne kadar oldu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın fiyatları 20 Ekim sabah saatlerinde yükselişe geçerken, dün düşüşte olan gram altın bugün yükselişe geçti. Pazartesi ve salı günü altın fiyatlarının genelinde yükseliş yaşanırken, çarşamba günü hem yükseliş hem düşüş aynı anda yaşandı. Musul Operasyonu ve FED'in faiz artırımı politikası, dolar'ın düşmesiyle altın oranlarında yükseliş başladı.

    20 Ekim altın fiyatlarında son durum nedir?

    Gram altında % 0.036 düşüş gözükmekte: Satış 125 Lira. Çeyrek altın oranlarında yükseliş var Satış 205 Lira. Yarım altında %1.38 oranında yükseliş gözüküyor: Satış: 411 Lira. Cumhuriyet altını Salı gününe oranla düşüşte: Satış 832 Lira. 22 Ayar bilezik: Satış 114 Lira. Reşat altın diğer altınlara göre yükselişte: Satış: 572 Lira.

    Borsada son durum?

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,18 düşüşle 77.418,46 puandan başladı.

    Açılışta, BIST 100 endeksi 135,75 puan azalırken, bankacılık endeksi yüzde 0,35 değer kaybetti, holding endeksi yüzde 0,08 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,39 ile sigorta, en çok gerileyen ise yüzde 0,71 ile finansal kiralama, faktoring oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın oranlarında yükseliş beklenirken neden düşüş yaşanmakta?

    Altın piyasasına bakıldığında şu dönemlerde yükselişin hakim olması gerekiyor. Bu tezi savunanlar "savaş ortamından" ötürü bu tarz zamanlarda altında yükseliş hakim olması gerekir düşüncesi içerisindeler. Lakin FED ve Avrupa'daki ekonomi gidişatı, altındaki yükselişi durduruyor ve düşüşe zemin hazırlıyor. Bu durumun daha fazla sürmeyeceğini söyleyen Liechtenstein merkezli şirketin yöneticisi Ronald Stoeferle, altının 2018 yılında rekor kırabileceği düşüncesinde. Enflasyonun ileriki zamanlarda yükselişe geçeceği ve bu durumdan en çok etkilenecek olan piyasa: altın piyasası olacağı ön görüsünde. İnsanların altınları elinde tutmanın her zaman gerek ekonomi gerek siyasi olarak mantıklı olacağını dile getirdi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow