hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın ne kadar? 22 Mart gün ortası altın fiyatları

    Altın ne kadar 22 Mart gün ortası altın fiyatları
    expand

    Güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı, öğle saatlerinde 145,5 lira seviyelerinden alıcı buluyor. Altının ons fiyatı ise 1250 dolar sınırına yaklaşarak 3 haftanın zirvesini gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın fiyatları yatırımcıların riskli varlıklardan çıkarak güvenli limanlara yönelmesine paralel olarak üç haftanın zirvesini gördü. Altının ons fiyatı dün yüzde 1.2 yükselerek 2 Mart'tan bu yana en yüksek seviye olan 1,247.6 dolara yükselirken bugünde gün içinde yükselişini sürdürdü. 1.248 dolara kadar yükselen altının ons fiyatı saat 13.05 itibarıyla 1.245,70 dolardan işlem görüyor.

    Dün, altının gram fiyatı 142,6 liraya kadar gerilerken, dolar/TL'nin 3,64 sınırına kadar yükselmesinin etkisiyle günü önceki kapanışa göre yüzde 1,34 artışla 145,4 liradan tamamladı.

    Altının gram fiyatı dünkü yükselişini bugüne de taşıyarak saat 13.05 itibarıyla 145,5 liradan alıcı buluyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 238 lira, Cumhuriyet altını da 974 liradan satılıyor. ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararı sonrasındaki yükselişini 6. iş gününe taşıyan ons altının fiyatı, 1.247,6 dolardan işlem görüyor. 

    AA Finans Analisti İslam Memiş, Fed'in faiz kararı sonrası yükseliş trendine giren altının ons fiyatının küresel piyasalarda doların baskı altında kalmasından dolayı değer kazanmaya devam ettiğini belirtti. Memiş, bugün yurt dışı ve yurt içinde veri akışının sakin olduğunu ve altının ons fiyatında yatay bir seyrin görülebileceğini kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow