hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çeyrek altın fiyatları ne kadar? 14 Mart akşam saatleri altın fiyatları

    Çeyrek altın fiyatları ne kadar 14 Mart akşam saatleri altın fiyatları
    expand

    Kapalıçarşı'da altın fiyatları haftanın ikinci gününde de 145 lira seviyelerinde dengelendi. Küresel piyasalarda ons altın fiyatları ise Fed'in faiz kararı arifesinde 1203 ile 1205 dolar aralığına kadar çekildi. Yurt içi ve yurt dışı yatırımcılar altın fiyatları için bu hafta merkez bankalarının vereceği faiz kararlarını bekliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kapalıçarşıda 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 0,10 azalışla 144,85 liradan tamamladı.İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 238,00 lira, Cumhuriyet altını 969,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 0,10 düşüşle 144,85 liradan işlem gördü.

    AA Finans Analisti İslam Memiş, altın fiyatlarının ABD Merkez Bankası(Fed) toplantısı öncesinde sakin seyrini koruduğunu ifade ederek, haftayayükseliş isteğiyle başlayan altın fiyatlarının dün akşam saatlerinde kazançlarınıgeri vererek günü yatay bir seyirle tamamladığını hatırlattı.Altın fiyatlarındaki yükselişlerin kalıcı olamamasını ABD 10 yıllıktahvil faizlerindeki yükselişe bağlayan Memiş, dün veri takviminin zayıfolmasının da fiyatlardaki yatay seyri desteklediğini kaydetti.

    Memiş, yarın akşamki Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısınınaltın yatırımcılarının en önemli gündem maddesi olacağını belirterek, kararmetnindeki ifadelerin, 2017'ye ilişkin faiz artırma beklentilerini artırmasıdurumunda altının ons fiyatında düşüş görülebileceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow