hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çeyrek altın ne kadar? 16 Mart gün ortası altın fiyatları

    Çeyrek altın ne kadar 16 Mart gün ortası altın fiyatları
    expand

    Altın fiyatları, bugün Merkez Bankası'nın faizleri sabit tutma kararının ardından dolar/TL kurunda yaşanan düşüşe paralel olarak 143 lira seviyelerine kadar düştü.Kapalıçarşı'da altının gramı Fed'in faiz hamlesi sonrası bu sabah 145 liradan güne başlamıştı. Küresel piyasalarda ons altın fiyatları ise 1226 dolar civarında dengelenmiş durumsda.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kapalıçarşı'da gün ortasında oluşan altın fiyatlarıma göre, altının gramı 143,90  liradan, çeyrek altın 235,30 liradan, yarım altın 470,50 liradan, cumhuriyet altını ise 962 liradan satılıyor. Küresel piyasalarda işlem gören altının ons fiyatı ise1226,40 dolar oldu.

    Fed kararı sonrası yükselmişti

    Fed'in haftalardır beklenen ve neredeyse kesin olan faiz artış kararının dün akşam resmen açıklanması sonrası piyasalarda satın alınan beklenti gerçekleşmiş oldu. Genellikle düşüşk faiz ortamlarını seven altın yatırımcıları, satın alınan beklentinin bir sürpriz olmadan gerçekleşmesi sonrası ters etki yaparak yükselişe geçti. 

    Altınn ons fiyatının 1200 dolardan 1226 dolara kadar çıkmasına rağmen Kapalıçarşı'da altın fiyatları Fed kararı sonrası 3,67'lere kadar inen dolar kuru nedeniyle düne göre değişmedi. Dün sabah güne 3,74'den başlayan dolar/TL kuru akşam 21.00'da gelen Fed kararı sonrası 3,67 liraya düştü. 

    AA Finans Analisti İslam Memiş, altın fiyatlarının Fed'in faiz kararından sonra yükselişe geçtiğini kaydetti. Fed'in dün akşam politika faizini beklentilere paralel 25 baz puan artırarak yüzde 0,75-1,00 aralığına yükseltiğini belirterek, faiz kararının emtialar arasında en çok altın fiyatlarını olumlu yönde desteklediğini dile getirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow