hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğleden sonra altın fiyatları | 23 Mart çeyrek altın ne kadar?

    Öğleden sonra altın fiyatları | 23 Mart çeyrek altın ne kadar
    expand

    Altın ons 1249 dolardan satılırken, fark oranı yüzde 0.01 olarak gözüküyor. Piyasalar FED Başkanı Janet Yellen'in bugünü konuşmasını beklerken, FED Başkanı'nın yapacağı açıklama altın piyasasını etkileyebilir. Saat 15:45'te yapacağı açıklama hem altın piyasasını hem de dolar kurunu yakından ilgilendiriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğleden sonra altın fiyatları olarak altın ons 1249 dolardan işlem görürken, gram altın 145 liradan satılmaktadır. Yatırımcıların vazgeçmediği çeyrek altın ise 23 Mart'ta 235 liradan işlem görüyor. Yarım 469, tam ise 939 liradan satılıyor. Cumhuriyet altını ise 971 liradan işlem görüyor. Gremse altın 2427 liradan satılırken, kuyumcularda zor bulunan Reşat altın 965 liradan satılmakta. Bileziklerde ise son durum: 14 ayar 85, 18 ayar 109, 22 ayar altın 133 liradan işlem görmekte. 0.5 gram altın fiyatı 72 lira. Gümüş ise 2 liradan işlem görüyor.

    Küresel hisse senetlerindeki satış dalgasının zayıflaması ve buna bağlı olarak güvenli liman alımlarının azalması ve aynı zamanda doların sakin bir seyre geçmesi ile birlikte altın piyasası üç haftayı aşkın sürenin en yüksek seviyesinden geriledi.

    Piyasalar Yellen'ı bekliyor

    Altın piyasasını da yakından ilgilendiren Fed Başkanı Janet Yellen'ın Washington'da konuşma yapması bekleniyor. Yellen'ın vereceği mesajlar kur üzerinde etkili olabilir. Ak Yatırım yolladığı bir notta "Fed üyeleri yılın geri kalanında 2 faiz artırımı yapmayı beklerken piyasa bir artırım öngöryor. Fed Başkanı Janet Yellen'ın bugün 2 artırımı destekleyici konuşmaları dolar pozitif etki yapabilir" değerlendirmesine yer verdi. Başkan Yellen'ın Türkiye saatiyle 15:45'te konuşması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de sağlık sistemi oylaması da piyasaların odağında

    Oylama öncesinde pay piyasalarında satış baskısının hafiflediğini, Japon yenive altında zayıflama yaşandığını belirtiyor. ABD'de bugün ayrıca, haftalıkişsizlik başvuruları, 1. el konut satışları ve Kansas City Fed imalat sanayiendeksi verileri izlenecek.

    Güngör Uras, altını ticaret olarak görmediği halde altın piyasasını yakıdan takip ettiğini söyledi. Dünyada yaşanan ekonominin Türkiye’yi etkilediğini söyleyen Uras, bu durumunun altına ilgisini artırdığını dile getirdi. Uras, Eskiden çeyrek altın üzerinden oranlara bakılırken, 2016 yazından itibaren gram altın üzerinden hesaplar yapıldığını açıkladı. Uras sözlerine şöyle devam etti: Hem altının hem doların değer kazanması sonucu, 2016 başlarında gram altın 100 lira üzerindeyken, ekonomide yaşanan durumlardan ötürü 140 liraya yaklaştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow