hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bank of China'ya Türkiye'de izin çıktı

    Bank of Chinaya Türkiyede izin çıktı
    expand

    Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından dünyanın en büyük bankalarından Bank of China'ya (BOC) Türkiye'de kuruluş izni verildiğini bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Johnson and Johnson'a talk pudrası cezası

    Şimşek, Bank of China'nın Türkiye'de faaliyet göstermek için ocak ayında BDDK'ya kuruluş izni başvurusunda bulunduğunu hatırlatarak, kurulun dünkü toplantısında bu başvurunun değerlendirildiğini ve olumlu karşılandığını söyledi.

    Bank of China'nın küresel bazda en büyük 7'nci banka olduğuna dikkati çeken Şimşek, söz konusu başvurunun Türkiye'ye olan yabancı ilgisinin önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti.

    "Bankanın merkezi İstanbul'da olacak"

    Bankanın merkezinin İstanbul’da olacağına işaret eden Şimşek, Bankacılık Kanunu uyarınca Bank of China'nın 9 ay içinde faaliyete geçmesinin beklendiğini belirtti.

    Türkiye'de bankacılık sektörünün rekabet düzeyinin oldukça yüksek olduğunu belirten Şimşek, Çinli bankanın sektöre girişinin de rekabetin artmasına katkı sağlayacağını aktardı. Bakan Şimşek, kurulacak banka hakkında şu bilgileri verdi:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Uluslararası alanda Çin'in en çok faaliyet gösteren bankası konumundaki Bank of China, 2011 yılından bu yana Türkiye’de faaliyetlerini temsilcilik ofisi olarak sürdürüyor. Söz konusu banka, sermaye büyüklüğü açısından dünyadaki en büyük bin banka arasında 7'nci sırada yer alıyor ve Çin’in 3'üncü büyük bankası olarak biliniyor. Banka, dünyanın ilk 500 büyük şirketinin yer aldığı 2014 yılı 'Global 500' sıralamasında da 59'uncu sırada yer alıyor. Bankanın, Türkiye’de 300 milyon dolar karşılığı Türk lirası sermayeli bir mevduat bankası kurulmasına yönelik talebi bulunuyordu. Verilen iznin ardından kurulması planlanan bankada Bank of China yüzde 99,99 oranında, BOC’nin sahip olduğu Bank of China Group Investment Limited’e bağlı dört şirket de (Best Stream, Maxon, Well Ocean, Union Favour) toplamda yüzde 0,01 oranında pay sahibi olacak."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow