hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsa güne yatay başladı

    Borsa güne yatay başladı
    expand
    KAYNAKAA

    Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, yüzde 0,03 yükselişle 78.724,89 puandan açıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BIST 100 endeksi, güne önceki kapanışa göre 26,05 puanlık artışla başlarken, bankacılık endeksi yüzde 0,17, holding endeksi yüzde 0,23 değer kazandı. Açılışta sektör endeksleri arasında en fazla kazandıranı yüzde 0,73 ile "menkul kıymet yatırım ortaklığı", en çok kaybettireni ise yüzde 1,62 ile "kimya, petrol, plastik"oldu.

    Hafta başından bu yana yurt içi piyasaları etkisi altına alan negatif hava dün de etkiliydi. Döviz kurları ve faizler yükselirken, BIST 100 endeksi 77.520 puan ile yaklaşık 2 ayın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından gelen
    tepki alımlarıyla günü yüzde 0,86 azalışla 78.698,84 puandan tamamladı.

    Analistler, bugün piyasalar kapandıktan sonra açıklanması beklenen kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) Türkiye değerlendirmesinin izleneceğini ifade ederek, ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin ise piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.

    S&P'nin bugün yapacağı gözden geçirmeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan ekonomistler, kuruluşun, Türkiye'nin "BB+" olan kredi notu ve "negatif" olan görünümünde değişiklik yapmayacağını tahmin ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow