hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haberler... MTV 2. taksit ödemelerinde son gün yaklaşıyor!

    Haberler... MTV 2. taksit ödemelerinde son gün yaklaşıyor
    expand

    Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödemeleri için belirlenen süre azalıyor. Ödemelerini gerçekleştirmeyen mükellefler faiz ödemek durumunda kalacak. Peki, MTV taksit ödemelerinde son gün ne zaman?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MTV 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz 2019 tarihinde başlamış ve mükellefler çeşitli platformlar üzerinden ödemelerini gerçekleştirmişti.

    MTV ödemelerinde zor durumda kalınmaması için taksitler halinde alınan ödemelerde ikinci taksit ödemeleri 1-31 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Buna göre 31 Temmuz 2019’a kadar ödemelerini yapmayan kişiler faiz ödeme durumu ile karşı karşıya kalacak.

    Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet adresi üzerinden borç sorgulama ve ödeme yapabilecek olan kişiler aynı zamanda çeşitli bankalar aracılığıyla da ödemelerini gerçekleştirebilecek. Online olarak ödeme yapmak istemeyen kişilerse diledikleri takdirde bulundukları illerdeki en yakın vergi dairelerine giderek ödeme yapabilecek.

    31 Temmuz 2019’dan sonra ödeme yapacak olan kişilere geciktirdikleri güne göre faiz uygulanacak. Bu nedenle faiz ödemek istemeyen kişilerin en geç 31 Temmuz’da ödemesini yapması gerekiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow