hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Dolar ikinci yarıda güçlenecek"

    Dolar ikinci yarıda güçlenecek
    expand

    JP Morgan Varlık Yönetimi'ne göre dolar, enflasyondaki toparlanma ve ABD Merkez Bankası'ndan daha fazla faiz artışının fiyatlanmasından destek bulacak. Kuruma göre dün 10 ayın en düşük seviyelerini test eden dolar yılın 2. yarısında yükselecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNBC'ye konuşan JP Morgan Küresel Piyasa Stratejisti Jasslyn Yeo'ya göre, dolarda son dönemdeki zayıflık kısa vadeli olacak. Yeo, konuya ilişkin olarak "Doların yılın 2. yarısında topatlanacağını düşünüyoruz ve bu faiz artışlarının piyasalarca yeniden fiyatlanmasıyla olacak" değerlendirmesini yaptı. Uzman "Birincisi enflasyonun toparlanacağı görüşündeyiz. Öte yandan şu anda piyasalarda 2018'in sonuna kadar Fed'den 1 faiz artışı fiyatlanıyor. Dolayısıyla piyasalar yeniden fiyatlama yapacak ve bu da doları destekleyecek" ifadelerini kullandı.

    Yeo ayrıca Avrupa ve Japon hisse senedi piyasalarının yukarı potansiyeli olduğunu, ABD bankalarını beğendiklerini ifade etti. Dün "Obamacare" olarak bilinen sağlık sigortası yasa tasarısı aynı partiden 3 senatörün destek vermeyeceğini açıklamasının ardından oylanmadan geri çekilmiş, dolar 10 ayın en düşük seviyesine gerilemişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow