hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar ne kadar? 22.02.2017

    Dolar ne kadar 22.02.2017
    expand

    Küresel piyasalardaki gelişmeler ve Merkez Bankası'nın sıkılaştırma adımlarıyla gerileyen dolar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu akşam açıklanacak tutanakları öncesinde, 6 Ocak'tan bu yana ilk kez 3.60 liranın da altını gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güne 3.61-3.62 lira aralığında başlayan dolar 3.5983 liraya kadar gerilerken, euro da 3.80 liranın altına gerileyerek 3.7891 liraya kadar çekildi. Dolar ve euro sonrasında yeniden yukarı yönlü hareketlendi. Saat 17.40 itibariyle dolar 3,6020 liradan, euro ise 3,7840 liradan alıcı buluyor.

    İç ve dış piyasalarda gözler, Fed'in önümüzdeki dönem politikalarına ilişkin ipucu vermesi beklenen, bu akşam TSİ 22:00'de açıklanacak tutanaklarına çevrildi.

    Gözler Fed toplantı tutanaklarında

    Dolar, akşam saatlerinde açıklanacak olan Fed toplantı tutanakları öncesinde yönünü aşağı çevirirken, Avrupa'da seçimler kaynaklı siyasi belirsiz euro üzerinde baskı yaratmayı sürdürüyor. Yatırımcılar son günlerde Fed yetkililerinden gelen sıkılaştırma yanlısı açıklamaların ardından para politikasının
    yönü hakkında ipuçları için 1 Şubat'ta sona eren Fed toplantısının tutanaklarını yakından izliyor.

    AHL Forex notunda dolar endeksinde 101.50 seviyesine varan yükselişe karşın TL'nin güçlü duruşunu sürdürdüğü belirtilerek, "Dolar baskısının nispeten azaldığını gördüğümüz TL varlıkları TCMB müdahalelerine cevap vermeye devam ediyor. Bugün açıklanacak olan bir önceki Fed toplantısının ayrıntılarını
    taşıyan FOMC tutanakları piyasa fiyatlamalarında etkili olacaktır. Dolar/TL'de 3.5970 desteği zayıf görünümün devamında ilk etapta ön planda olacak. Yukarıda ise var olan trendin bozulması açısından geçilmesi gereken bir 3.6430 direnci bulunuyor" denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow