hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar ne kadar? Serbest piyasa döviz kurları... 28.02.2017

    Dolar ne kadar Serbest piyasa döviz kurları... 28.02.2017
    expand

    Haftanın ilk işlem gününde dar bantta dalgalı bir seyir izleyen dolar/TL, geçen hafta Perşembe gününe kadar yaşanan küresel risk iştahının bugünlerde yeterince kuvvetli devam etmemesinin etsiyle sabah saatlerin 3,60 liranın üzerinde güne başladı. Ancak öğle saatlerine doğru yükselişe geçen dolar 3,61 liranın, euro ise 3,82 liranın üzerine tırmandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugüne 3,60'in hemen üzerinde başlayan dolar/TL, saat 11.30 itibarıyla 3,6140 liradan alıcı buluyor. Aynı dakikalarda euro ise 3,8215'ten ve sterlin/TL de yüzde 0,20 düşüşle 4,4820'den işlem görüyor.

    ABD Merkez Bankası (Fed) Dallas Şubesi Başkanı Robert Kaplan, dün yaptığı konuşmada Fed'in kademeli faiz artışına, piyasa beklentilerine aşırı tepki vermeden devam etmesi gerektiğini söyledi.  Analistler, açıklamalar sonrasında dolar endeksinin 101 seviyesinin üzerine çıktığını hatırlatarak, dolar/TL'nin de buna bağlı olarak 3,61'in üzerini test ettiğini söyledi.

    Bugün Avro Bölgesi'nde enflasyon ile ABD'deki yoğun haber ve veri akışının takip edileceğini ifade eden analistler, Fed üyelerinden John Williams'ın saat 23.30'da yapması planlanan konuşmasının da piyasaların  yönü üzerinde belirleyici olabileceğini dile getirdi. 

    Analistler, teknik açıdan, dolar/TL için 3,6150 seviyesinin önemli direnç konumunda olduğunu, bu seviyeyi aşmadığı sürece alımların güçlenmesini beklemediklerini ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow