hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Eğlence' borsaya giriyor

    Eğlence borsaya giriyor
    expand
    KAYNAKAA

    Bünyesinde alışveriş, eğlence, konaklama ve marina hizmetleri sektörlerini barındıran Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) yüzde 25 hissesini halka arz edecek. Halka arz için 5-6 Mayıs’ta talep toplanacakken halka arzın büyüklüğü 306 milyon lira olarak öngörülüyor. Halka arzda hisse başına satış fiyatı 13.6 lira olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Via GYO'nun gelecek dönem hedefleri, halka arz süreci ve portföy yapısıyla ilgili düzenlenen basın toplantısı Via GYO AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar ile Finans Yatırım Menkul Değerler AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Güneri'nin katılımıyla gerçekleşti.

    Coşkun Bayraktar, toplantıda yaptığı konuşmada, Via GYO'nun geliştirdiği iş modelleri ve uyguladığı stratejilerle, bünyesindeki tüm projelerde düşük kaynak gereksinimi ile sözleşmeye dayalı, sürdürülebilir ve yüksek gelir akışı üretmeyi başardığını belirterek, "2008 yılında 30 milyon lira sermaye ile çıktığımız bu yolda, 2015 yılı sonu itibariyle 3,3 milyar lira aktif büyüklüğe, 3,2 milyar lira portföy büyüklüğüne ve 290 bin metrekarenin üzerinde brüt kiralanabilir alan büyüklüğüne ulaşmış bulunuyoruz" dedi.

    Via GYO bünyesindeki tüm projelerinin kiralanabilir alanlarında ortalama yüzde 90 doluluk oranıyla yoluna devam ettiğini aktaran Bayraktar, yatırımcılarının büyük çoğunluğunun Via deneyimini yaşayan hali hazırdaki ziyaretçileri olacağını düşündüklerini kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bayraktar, yurt içi yatırımcıları hedefledikleri halka arzla Türkiye'nin sermaye piyasalarının derinleşmesine, yatırımcı tabanının gelişmesine katkı sunmak ve yeni yatırımcıları sermaye piyasalarına kazandırmak istediklerini aktararak, "Yatırımcılarımızın birikimlerine değer katacak önemli bir fırsat sunmanın gururunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

    "Dalgalı piyasa koşullarının etkisi sınırlı olacak"

    Finans Yatırım Menkul Değerler AŞ Genel Müdürü Özgür Güneri ise Via GYO'nun halka arzı için son aşamaya geldiklerini belirterek,"23 aracı kurumun konsorsiyum üyesi olarak görev alacağı Via GYO AŞ'nin halka arzında, Finans Yatırım Menkul Değerler AŞ olarak konsorsiyum lideri sıfatıyla görev almaktan gurur duyuyoruz" dedi.

    300 milyon liranın üzerindeki halka arz büyüklüğüyle son iki yılın en büyük halka arzı olan Via GYO AŞ'nin halka arzının ardından, şirketin sadece ziyaretçilerine değil aynı zamanda yatırımcılarına da değer katacağına inandıklarını aktaran Güneri, talep toplama tarihleri 5-6 Mayıs 2016 olan Via GYO'nun halka arzında "günlük alım emri taahhüdü" ve "yüzde 100 geri alım garantisi" gibi halka arz teşviklerinin de uygulanacağını kaydetti.

     Güneri, dalgalı piyasa dönemlerinde farklı işler yapan şirketlere bir teveccüh olduğunu düşündüklerini, burada da global piyasaya bakıldığında dünyada bir likidite problemi olmadığını dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dolayısıyla dünyada paranın olduğunu ve gidecek yer aradığının altını çizen Güneri, "O anlamda bakıldığında eğer doğru fiyatlayabiliyorsanız ve iş modeliniz ile geçmiş performansınız güven veriyorsa biz bunun karşılık bulacağını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

    Halka arz fiyatı 13,60 TL

    Via GYO'nun 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek talep toplama sürecinde halka arz fiyatı 13,60 lira olarak belirlendi.  Halka arz edilecek payların 22 milyon 500 liralık nominal tutarı, şirketin mevcut sermayesinin yüzde 25'ini oluşturuyor.

    Portföy büyüklüğü 2015 yılı sonu itibariyle 3,2 milyar liraya, aktif büyüklüğü ise 3,3 milyar liraya ulaşan Via GYO'nun gayrimenkul portföyünü; toplam 1,1 milyon metrekare alan üzerine inşa edilmiş 4 proje ve bu projelerde yer alan 697 ticari ünitedeki 290 bin metrekareden fazla brüt kiralanabilir alan oluşturuyor.
    Via GYO halka arzında, halka arz edenler, halka arz edilen payların Borsada işlem görmeye başladığı gün dahil olmak üzere 15 iş günü süreyle her bir işlem gününün açılış seansında, halka arz fiyatından 225 bin adet günlük alım emri girecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow