hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EKK'da KOSGEB'in kredi uygulamalarına övgü

    EKKda KOSGEBin kredi uygulamalarına övgü
    expand
    KAYNAKAA

    Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında düzenlenen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında, ilgili bakanlar büyüme, enflasyon, faiz, özel sektör ve kamu yatırımları, kamu finansmanı, dış ticaret, cari denge, cazibe merkezleri, bütçe performansı konularında sunum yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen EKK toplantısında, ekonomideki gelişmeler tüm yönleriyle ele alındı. Toplantıda, ilgili bakanlar büyüme, enflasyon, faiz, özel sektör ve kamu yatırımları, kamu finansmanı, dış ticaret, cari denge, cazibe merkezleri, bütçe performansı konularında sunum yaptı.

    Toplantıda, bakanların sunumları üzerinden, güçlü büyüme performansıyla öne çıkan Türkiye ekonomisinde son aylarda artış eğilimi gösteren faiz, enflasyon ve işsizlik rakamlarının düşme eğilimine girdiği değerlendirmesinde bulunuldu.

    KOSGEB kredi uygulamaları son derece başarılı olduğu vurgulandı

    Kredi Garanti Fonu destekli finansman paketi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) kredisi uygulamalarının son derece başarılı olduğu ve bu sayede reel sektörün dalgalanmalardan etkilenmesinin engellendiği tespiti yapıldı.

    Bütçe büyümesinin, üretim ve istihdamı destekleyici maliye politikalarının, mali disiplini bozmadığı, bütçe açığının ise hedeflenen oranın üzerine çıkmayacağı belirtildi. 2017 yılının başından beri süren ihracat artışının gelecek dönemde de devam edeceği ortaya konulurken, cari açık rakamlarının da hedeflere uygun olarak gerçekleşeceği kaydedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toplantıda, ekonomideki güçlü büyümenin sürdürülmesi için alınması gereken ilave tedbirler de değerlendirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow