hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'dan Antalya'ya 300 bin bayram turisti

    İstanbuldan Antalyaya 300 bin bayram turisti
    expand
    KAYNAKMehmet Çınar / DHA

    Kurban Bayramı tatili nedeniyle son yaz tatili fırsatını yakalayan yerli turist, sahil kentlerine akın ediyor. Başta Antalya olmak üzere kıyı otellerine yaklaşık 400 bin tatilci geldi. Bu rakamın 300 bine yakınını İstanbul'dan gelenler oluşturuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    14 Eylül'de eğitim öğretime başlayacak okulların açılışı, bu yıl Kurban Bayramı nedeniyle Başbakanlık kararıyla 28 Eylül'e ertelendi. Sonrasında 9 günlük bayram tatili kararıyla turizm sektöründe yüzde 100 doluluk oranlarına ulaşıldı. Bu yılın son yaz tatili fırsatını değerlendirmek isteyenler 9 günlük bayram tatilini de fırsat bilerek kıyı kentlerine akın etti. Başta Antalya olmak üzere Bodrum, Marmaris, Fethiye, Kuşadası, İzmir, Çeşme gibi turizm merkezlerinde bulunan 5 yıldızlı otellerin çoğunluğu dolarken, yaklaşık 400 bin kişi otelleri tercih etti.

    Yüzde 100 doluluk

    Kurban bayramı taleplerinin oldukça iyi olduğunu belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, "Herşey beklenildiği ve düşünüldüğü şekilde geçiyor. Bu kadar sorunlu giden bir yılda sezon sonu kapanışının iç pazarla yapılması, sektöre moral verdi. Doluluk oranları beklediğimiz düzeyde ve yüzde 100'e yakın bir doluluğa ulaşıldı" dedi.

    Sıcaklığın iyi gittiği başta Antalya olmak üzere kıyı bölgelerin yoğun ilgi gördüğüne işaret eden Osman Ayık, geçen yılın çok üstünde iç pazar trafiği yaşandığını ve 350 binin üzerinde kişinin tatil için otelleri tercih ettiğini söyledi.

    İstanbul'dan akın

    Bayram tatilinin 9 güne çıkartılmasının iyi bir gelişme olduğunu belirten Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, bu durumun son dakika rezervasyonlara yaradığını, son gün bile rezervasyon soranlar olduğunu kaydetti. Son dakika satışlarıyla kapasitelerin kalan kısımlarının dolduğuna işaret eden Kızıldağ, doluluk oranının memnun edici olduğunu söyledi. Yağmur nedeniyle biraz morallerin bozulduğuna dikkati çeken Kızıldağ, yağmurun gece yağıp, gündüz ise güneşli havanın devam ediyor olmasının tatilciler açısından iyi olduğunu dile getirdi. Kızıldağ, 400 bine yakın tatilcinin yaklaşık 300 binini İstanbulluların oluşturduğunu söyledi.

    Ünlüler 5 yıldızlı otellerde

    Kurban bayramında özellikle Antalya ve Kıbrıs'taki 5 yıldızlı otellerde ünlüler geçidi yaşanacak. Rixos Sungate Otel'de Ferhat Göçer, Ebru Gündeş ve Volkan Konak sahneye çıkacak. Rixos Tekirova'da Suzan Kardeş ve Gökhan Türkmen, Rixos Premium'da Enbe Orkestarası, Aşkın Nur Yengi ve Selami Şahin, Mardan Palace Hotel'de Candan Erçetin, Nuh Gemisi Otel'de Yıldız Tilbe ve Sibel Can, Acapulco Hotel'de Gülben Ergen, Merit Crystal Cove Hotel'de Muazzez Ersoy, Salamis Bay Conti Hotel'de Linet sahnede olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow