hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyango milyonerlerinin 2'si ikramiyelerine kavuştu

    Piyango milyonerlerinin 2si ikramiyelerine kavuştu
    expand

    Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişinde çeyrek biletlerine 50 milyon liralık büyük ikramiye isabet eden 4 talihliden 2'si çeklerini aldı. Aradan 6 gün geçmesine rağmen ikramiyelerini almayan diğer 2 talihlinin 6 günlük faiz kaybı 15 bin 600 lira olarak hesaplanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli Piyango'nun 31 Aralık yılbaşı özel çekilişinde 50 milyon liralık büyük ikramiye, Bandırma, Ankara, İzmir ve İstanbul'da satılan "2174451" numaralı çeyrek bilete isabet etmişti.

    Biletlerine büyük ikramiye çıkan 4 talihlilerden 2'si idareden 12 milyon 500 bin liralık çeklerine kavuştu.

    İkramiyelerini alan 2 talihlinin Ankara ve İzmir'den olduğu öğrenildi. Bandırma ve İstanbul talihlileri ise halen idareye başvuruda bulunmadı.

    Çeklerini almayan talihlilerin kaybı ise gün geçtikçe büyüyor. 12 milyon 500 bin liranın 1 aylık mevduata yatırılması halinde yüzde 9 faiz üzerinden aylık getirisi 83 bin 800 lirayı buluyor.

    Bunun günlük faiz getirisi ise yaklaşık 2 bin 600 lira olarak hesaplanıyor. Milyonerlerin 6 günlük kaybı ise 15 bin 600 liraya ulaşıyor. Bir başka ifadeyle ortaya çıkmayan milyonerlerden her biri 6 günde 104 çeyrek altın kaybetti.

    Öte yandan Milli Piyango'nun Yılbaşı Özel Çekilişinde 5 milyon lira ikramiye kazanan 4 talihliden 3'ünün de ikramiyelerini idareden aldığı öğrenildi.

    Milli Piyango İdaresi, ikramiyelerin alınması için talihlilere 1 yıllık süre tanıyor. Çekiliş tarihinden itibaren 1 yıl içinde ibraz edilmeyen biletlerin ikramiyeleri zaman aşımına uğruyor ve bu biletlere ikramiye ödemesi yapılmıyor.

    Zaman aşımına uğrayan ikramiyeler idareye gelir kaydediliyor.

    Milli Piyango İdaresi yetkilileri, büyük ikramiye kazanan talihlilerin genelde ikramiyelerini 10 gün içinde aldıklarını belirtiyor.

    Çekilişlerde 1 milyon lira ve üzerindeki büyük ikramiyeler, Milli Piyango İdaresinin Ankara'da bulunan Genel Müdürlüğünden alınabiliyor.

    Milli Piyango şans oyunlarına ait ikramiyeler hiçbir vergi, resim ve harca tabi olmadığından, herhangi bir kesinti yapılmıyor.

    Büyük ikramiye talihlileri genellikle çeklerini bir banka yetkilisi aracılığıyla alıyor ve kimliklerini gizli tutuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow