hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yağmur Trakyalı çiftçiyi güldürdü

    Yağmur Trakyalı çiftçiyi güldürdü
    expand

    Edirne'de, dün akşamdan bu yana etkili olan yağış, kuraklık endişesi yaşayan üreticileri sevindirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bölgede yaklaşık 2 aydır yağış görülmemesi nedeniyle zor günler yaşayan çiftçiler, yağmur sayesinde ekinleri için umutlandı.

    Üretici Faruk Tofan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 200 dönümlük alana buğday ektiğini, yağışların yetersizliği nedeniyle ekinlerin sararmaya başladığını söyledi.

    Dün akşam başlayan yağışın kendilerini mutlu ettiğini belirten Tofan, "Allah'a şükürler olsun. İki aydan beri yağış yoktu, ekinlerimiz kurumaya başlamıştı. Dualarımız kabul oldu. Yağış ekinlere can suyu oldu. Çok mutluyuz" dedi.

    Tofan, yağışlar nedeniyle buğday ekili tarlasına giderek şükür duası etti.

    "Daha fazla yağışa ihtiyaç var"

    Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz ise Edirne merkez ve ilçelerinde yaklaşık 1,5 milyon dönüm alana buğday ekildiğini söyledi.

    Yağışların ardından üreticilerin büyük mutluluk yaşadığını vurgulayan Yorulmaz, "Hepimiz mutluyuz. Bu yağışlar sıkıntıyı biraz giderir. İnşallah yağışlar devam eder. Ekili alanların daha fazla yağışa ihtiyacı var. Yağışlar devam ederse kuraklık endişesi ortadan kalkar" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri de hava sıcaklığının 8 derece ölçüldüğü kentteki yağışların yarın sona ereceğini kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow