hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'un bu 5 ilçesinde yaşayanlar kazanıyor

    İstanbulun bu 5 ilçesinde yaşayanlar kazanıyor
    expand

    Konut ve arsalarda metrekare fiyatları hızla yükseliyor. Özellikle Küçükçekmece, Pendik, Bağcılar, Esenyurt ve Ümraniye'de kiralık/satılık fiyatlarında dikkat çekici bir yükseliş gözleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul’un en kalabalık ilçelerinde konut fiyatlarında hızlı artış gözleniyor. Habertürk gazetesinde yer alan habere göre Sahibindex Emlak Endeksi verilerine göre Küçükçekmece’de son üç yılda satılık konutlarda metrekare fiyatları yüzde 27,4 artarken, kiralık konutlarda metrekare fiyatları ise yüzde 29,3 arttı. Küçükçekmece’de satılık konutların ortalama metrekare fiyatı 3 bin 143 TL, kiralıkların ise ortalama metrekare fiyatı 14 TL oldu.

    Bağcılar yüzde 57.2 değerlendi

    Bağcılar, Esenyurt, Ümraniye ve Pendik’te de metrekare fiyatlarında artış yaşanıyor. Bağcılar’da satılık konutlarda metrekare fiyatları yüzde 57.2, kiralıklarda ise yüzde 31.5 yükseldi. Ümraniye’de satılık konutlarda metrekare fiyatları yüzde 40.8, kiralık konutlarda metrekare fiyatları yüzde 37.3 arttı. Pendik İlçesi’nde ise aynı dönemde satılık konutlarda metrekare fiyatlarında yüzde 43, kiralıkta ise yüzde 26.4’lük artış yaşandı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow