hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... Maliye Bakanlığı bütçe rakamlarını açıkladı

    Son dakika... Maliye Bakanlığı bütçe rakamlarını açıkladı
    expand

    Maliye Bakanlığı, Merkezi Yönetim Bütçe rakamlarını açıkladı. Bütçe mayıs ayında 6,4 milyar lira fazla, ocak-mayıs döneminde ise 11,5 milyar lira açık verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maliye Bakanı Naci Ağbal, merkezi yönetim bütçesinin Mayıs ayında 6,4 milyar TL fazla verdiğini bildirdi. Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın Mayıs ayı bütçe rakamlarına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: 

    "Mayıs ayında bütçedeki iyileşmeye vergi gelirlerindeki yüksek oranlı artış katkı sağlamıştır. Mayıs ayında vergi gelirleri; kurumlar vergisi, ithalde alınan KDV ile gelir vergisindeki yüksek oranlı artışların etkisiyle yüzde 20,3 artmıştır. Bu artışa Mayıs ayında 6736 sayılı Kanun kapsamında yapılan vergi yapılandırma geliri de katkı sağlamıştır.

    Ocak-Mayıs döneminde ise merkezi yönetim bütçesi 11,5 milyar TL açık verdi. Bu açıkta ekonomik büyümeyi desteklemek amacıyla yapılan teşviklerin önemli bir etkisi olmuştur. Yılın ilk çeyreğinde ekonomik büyümenin yüzde 5 seviyesinde gerçekleşmesi ile yılın geri kalanına ilişkin öncü veriler 2017 yılında ekonomik büyümenin OVP hedeflerimizin üzerinde gerçekleşebileceğini göstermektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomik aktivitedeki canlanma, vergi gelirlerini olumlu yönde etkileyecektir. Esas olan mali disiplinin yapısal olarak sürdürülmesidir. Hükümet olarak bu konuda taviz vermeden ekonomi politikalarını uygulamaya devam edeceğiz.T.C. Maliye Bakanlığı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow