hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa borsaları haftaya hareketli başladı

    Avrupa borsaları haftaya hareketli başladı
    expand
    KAYNAKAA

    Açılışın ardından gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0,19 azalışla 387,40 puan, İngiltere'de FTSE-100 endeksi de önceki kapanışının hemen altında 7.547,70 puan oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,20 azalışla 10.885,40 puana, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,22 düşüşle 5.331,02 puana, İtalya'da MIB 30 endeksi de yüzde 0,48 kayıpla 20.828,86 puana geriledi. Almanya borsasında ise bugün resmi tatil nedeniyle işlem yapılmıyor.

    Analistler, Avrupa'da bu hafta perşembe günü gerçekleştirilecek Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantısı ve İngiltere genel seçimlerinin piyasaların odak noktasında olacağı belirterek, bugün Avrupa geneli ve ABD'de açıklanacak hizmet sektörü Satın Alma Yöneticiler Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini bildirdi.

    ECB'nin makroekonomik beklentilerinde revizyona gitmesi öngörülen toplantıdan, faizler ve tahvil alım programına ilişkin değişiklik beklemeyen analistler, İngiltere'deki seçim ile ilgili ise son anketlerde, muhalefetteki İşçi Partisi'nin oylarındaki artışın tedirginliğe neden olduğunu kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow