hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş'a bir darbe de Borsa'dan

    Beşiktaşa bir darbe de Borsadan
    expand
    KAYNAKHüseyin Koyuncuoğlu / cnnturk.com

    Dün gece Ukrayna'da aldığı 6-0'lık Dinamo Kiev mağlubiyeti sonrası bugün Beşiktaş hisselerinde yüzde 5'i aşan değer kayıpları yaşanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma umuduyla gittiği Ukrayna deplasmanında hakem faciası ile mağlup olan Beşiktaş, 7 milyon euroluk gelirden de oldu. Beşiktaş'ın Dinamo Kiev'i yenmesi durumunda 1.5 milyon euro maç galibiyet primi, ve gruptan çıkma payı olarak 5,5 milyon euro olmak üzere yaklaşık 7 milyon euroyu kasasına koymuş olacaktı. 

    Hisselerde kayıp yüzde 5'i aştı 

    Yoluna UEFA Avrupa Ligi'inden devam edecek olan Beşktaş'ın yaşadığı gelir kaybı bugünkü hisse performansına da yansıdı. Siyah beyazlı kulübün Borsa İstanbul'da işlem gören hisseleri (BJKAS) bugün yüzde 5'in üzerinde değer kaybıyla alıcı buluyor.

    Dün maç öncesindeki son işlem gününü 4,30 liradan kapatan Beşiktaş hisseleri 6-0'lık Dinamo Kiev mağlubiyeti sonrası bugün 4,05 liradan merhaba dedi. Açılışın ardından bir miktar toparlanan BJKAS hisseleri yüzde 5,35 kayıpla 4,06-4,07 bandında dengelendi.

    Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe artıda

    Beşiktaş hisselerinde yaşanan kayıpla Spor hisselerinin yer aldığı Spor Endeksi de yaklaşık yüzde 2 düzeyinde kayıpla güne devam ediyor. Endeks içerisinde yer alan diğer takımlara ait hisseler ise Borsa İstanbul paralelinde yükselişine devam ediyor. Galatasaray yüzde 0,20, Fenerbahçe yüzde 0,10 ve Trabzonspor hisseleri ise yüzde 2 seviyelerinde alıcılı işlem görüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow