hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsa İstanbul'da gong kadınlar için çaldı

    Borsa İstanbulda gong kadınlar için çaldı
    expand

    Bileşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi, Borsa Yatırım Fonlarındaki Kadınlar Platformu, Dünya Borsalar Federasyonu ve Sürdürülebilir Borsalar Girişimi iş birliğiyle gong töreni düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Birleşmiş Milletler (BM) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi, Borsa Yatırım Fonlarındaki Kadınlar Platformu, Dünya Borsalar Federasyonu ve Sürdürülebilir Borsalar Girişimi işbirliği ile Borsa İstanbul'da gong töreni gerçekleştirildi.

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın da katıldığı törende konuşan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, kadınların çalışma hayatına katılmalarının sosyal adalet ve ekonominin gelişmesi için önemli olduğunu, sosyal hayattan sağlığa, eğitimden iş hayatına kadınlara karşı adalet ve eşitlik içerisinde davranmaya gayret gösterdiklerini kaydetti.

    UN Women Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve Türkiye Temsilcisi Ingibjörg Solrun Gisladottir ise kadınların nüfusun yarısını oluşturmasına karşın, potansiyellerinin yeterince yansımadığını belirterek, kadınların ekonomik anlamda güçlendirilmesinin gelişen dünya açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

    Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Türkiye Direktörü Aisha Williams da yapılan araştırmaların, kadın ve erkeklerin eşit oranda üretime katılmaları halinde ülkelerin gayrisafi milli hasılasının ve refah seviyesinin artacağını gösterdiğini ifade ederek, kadın girişimcilere yönelik teşviklerin önemli olduğunu vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Seçkin, Türkiye'de kadınların iş hayatında yüzde 30, TBMM'de yüzde 15, yerel yönetimlerde ise yüzde 1 oranında yer aldığını belirterek, "Her 10 kadından 4'ü şiddet görürken kadınlar tüm eğitim düzeylerinde erkeklerden daha az ücret almaktalar. Bu olumsuz tabloya rağmen geleceğe baktığımızda aslında durum daha farklı ve umut verici. Son yıllarda kadına karşı şiddet ve kadın istihdamına yönelik mevzuatta atılan olumlu adımlar ve toplumun her kesiminde artan farkındalık bizleri çok daha ilerisi için çalışmaya teşvik etmekte." diye konuştu.

    SUTEKS Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve WEB's İş Dünyası Sözcüsü Nur Ger de kadınların iş dünyasına girişinin çok kısa bir geçmişi olduğunu dile getirerek, kadınların bu çok kısa zamanda dünyayı değiştirdiklerini aktardı.

    Gong çalma törenine 15 Temmuz Gazisi Jale Usta ile Suriye'deki hava saldırılarında yaralanan İman Ali de katıldı.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow