hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsa İstanbul'un halka arzı 2017'de

    Borsa İstanbulun halka arzı 2017de
    expand

    Borsa İstanbul CEO'su Tuncay Dinç, Borsa İstanbul'un yaklaşık yüzde 40'ının halka arzının 2017 yılında yapılmasının planlandığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Londra'da Dünya Borsalar Kongresi'nde konuşan Dinç, "Gelecek yıl halka arz edilmiş olacağız ve borsada işlem göreceğiz" dedi.

    Dinç bu yıl içinde yapılması öngörülen halka arzın düşük değerlemeler nedeniyle büyük ihtimalle erteleneceğini Eylül ayında belirtmişti.

    Borsa İstanbul'un Hazine'ye ait olan yaklaşık yüzde 42.75 hissesinin halka arz edilmesi beklenirken, Dinç oluşabilecek tahmini halka arz değeriyle ilgili bir yorum yapmadı.

    Borsa İstanbul'da ayrıca 2013 Aralık ayından bu yana Nasdaq OMX Group'un yüzde 7 payı bulunuyor. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) da Borsa İstanbul'da geçen yıl yüzde 10 pay almıştı.
    Zarrab tutuklandı, Halkbank hisseleri düşüşte
    Asya, Güneydoğu Avrupa ve Kuzey Afrika'yı kapsayan alanda bir finans merkezi olmayı hedefleyen Borsa İstanbul, Kırgız, Karadağ, Bakü ve Saraybosna borsalarından pay aldı.

    Borsa İstanbul geçtiğimiz Ekim ayında ise Tahran Borsası ile bilgi alışverişine imkan veren ve her iki borsaya kayıt olmak isteyen şirketlerin yolunu açan anlaşma imzaladı.

    Dinç, "Bölgedeki diğer ülkelerin sermaye piyasalarının gelişmesi için onlara yardım ediyoruz" dedi.

    Dinç ayrıca İran'daki yatırımlar için oluşturulacak bir fonu destekleme konusunda anlaşma sağladıklarını söyledi.

    Vadeli işlemler konusunda da yeni ürünler geliştirmeyi planladıklarını söyleyen Dinç, "Fiziksel teslimatı da olan emtia kontratları geliştirmek istiyoruz" dedi. Bu kontratlara buğday ile başladıklarını belirten Dinç pamuk, mısır ve arpayı eklemek istediklerini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow