hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çeyrek altın kaç lira oldu? - 5 Şubat 2016

    Çeyrek altın kaç lira oldu - 5 Şubat 2016
    expand
    KAYNAKAA

    Altının gram fiyatı 108,46 liraya yükselirken, onsu 1.157,09 dolar ile son üç ayın zirvesini gördü. Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 178,5 liradan, Cumhuriyet altını ise 725 liradan satılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şu dakikalarda, altının gram fiyatı 108,27 lira, onsu ise 1.154,88 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.

    Analistler, ABD'de son açıklanan ekonomik verilerin Fed'in faiz artırımını erteleyebileceği beklentilerini güçlendirdiğini belirterek bu durumun küresel piyasalarda oluşturduğu iyimserlikle dolar endeksinin gerilediğini ifade ediyor.

    Dün ABD'de açıklanan fabrika siparişleri verisinin yüzde 2,9 gerilemesi ile altın fiyatının yükseliş eğilimini sürdürdüğünü kaydeden analistler, bugün açıklanacak ABD tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerinin altın fiyatının yönü üzerinde belirleyici olacağını dile getiriyor.
    Kalkanın fiyatı çeyrek altınla yarışıyor
    Yurt içinde, dolar kurunun dün 2,89'un altını gördükten sonra yükselişe geçmesi ve altının ons fiyatındaki değerlenmenin devam etmesi ile altının gram fiyatının 108 lirayı aştığını dile getiren analistler, teknik açıdan altının gram fiyatında 105,70 liranın destek, 108,50 liranın ise direnç olarak öne çıktığını vurguluyor.

    Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 178,5 liradan, Cumhuriyet altını ise 725 liradan satılıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow