hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar 1 ayın yükseğini gördü

    Dolar 1 ayın yükseğini gördü
    expand
    KAYNAKAA

    Küresel piyasalarda gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında değer kaybının etkisiyle dolar/TL, dünkü kapanışa göre yüzde 0,50 artışla son bir ayın en yükseğini gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün gün içinde 2,93 sınırına kadar gerileyen dolar/TL, Avrupa Merkez Bankası (ECB) kararları ve ECB Başkanı Mario Draghi'nin açıklamalarının ardından yükselişe geçerek günü yüzde 0,51 artışla 2,9512'den tamamlamıştı.

    Bugüne 2,95'in üzerinde başlayan dolar/TL, yurt içinde açıklanan ikinci çeyrek büyüme ve temmuz ayı cari işlemler açığı verilerinin ardından 2,9627'yi gördü.
    Suudi Arabistan Oger'i kurtarma planını durdurdu
    Öğleden sonra Güney Afrika randı ve Rus rublesi başta olmak üzere diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinde yaşanan değer kayıplarının etkisiyle yükselişi ivme kazanan dolar/TL 2,97'nin üzerini gördü.

    Dolar/TL 2,703 ile son bir ayın en yüksek seviyesini görmesinin ardından saat 15.10 itibarıyla 2,9670'ten alıcı buluyor. Şu dakikalarda euro/TL yüzde 0,44 yükselişle 3,3420, sterlin/TL ise yüzde 0,56 artışla 3,9510'dan işlem görüyor.

    Turkey Macro View (TMV) Consulting Yönetici Direktörü İnanç Sözer konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, küresel piyasalarda gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında değer kaybı yaşadığını belirterek, "Türk lirası da dolar karşısında yüzde 0,60'a yakın değer kaybetti. Hem yurt içi hem de yurt dışındaki konjonktür göz önüne alındığında dolar/TL'de böyle yükselişleri görmek mümkün. Türk lirası tüm yaşananlara rağmen görece güçlü seyrini sürdürecektir" ifadelerini kullandı.

    Güney Afrika'daki siyasi gelişmelerin uluslararası yatırımcılar tarafından takip edildiğini aktaran Sözer, kısa vadeli teknik görünüm açısından dolar/TL'de 2,9830 seviyesinin direnç, 2,9470 seviyesinin destek konumuna geldiğini dile getiriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow