hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar 2.95'in altını gördü

    Dolar 2.95in altını gördü
    expand

    Dolar Moody's'in kredi notu indirmemesi, Rusya ile ilişkileri düzeltme adımları ile 2.95'in altını gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dolar/TL'de Moody's'den Cuma günü bir kredi notu indirimi gelmemesi ardından başlayan düşüş eğilimi Rusya ile ilişkileri normalleştirmek üzere atılan adımlar ve gelişmekte olan ülke piyasalarındaki iyimser havanın da etkisiyle devam ederken, kur 18 Temmuz'dan bu yana en düşük olan 2.95'in altını gördü.

    Geçen haftayı Moody's endişesi ile 3.02 civarında tamamlayan dolar/TL, 2.9498'e kadar geriledikten sonra saat 1340'da 2.9540/2.9545 seviyesinde işlem görüyor.

    Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 24 Kasım'da bir Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile St. Petersburg kentinde gerçekleştirdiği yüz yüze ilk ikili görüşmenin ardından ilişkilerin yeniden eski seviyelere ve daha ötesine taşınması için iki tarafın da kararlı ve gerekli iradeye sahip olduğunu söyledi.
    Rusya Türkiye gerginliği ne götürdü, yeni dönem ne getirecek?
    Putin de ilişkilerin kriz öncesi döneme dönmesinin iki ülke için de öncelikli olduğunu, Türkiye'ye yönelik yaptırımların adım adım kaldırılacağını söyledi.

    Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmemesi ve siyasi diyalog ortamının oluşmasıyla TL varlıklarda iyimserliğin arttığını söyleyen Kapital Fx Araştırma Uzmanı Enver Erkan, "Rusya ile yaşanan gelişmelerin de piyasada olumlu etkisi söz konusu. Ekonomik yansımalarını hemen görmeyecek olsak da risk primini düşüren unsurlardan biri. Diğer taraftan Fed'in faiz artırımına yönelik beklentilerin değişmemesi nedeniyle dolarda global bazda geri çekilme ve gelişmekte olan piyasalardaki iyimser hava da etkili" dedi.

    Erkan, piyasada normalleşme sürecinin devam ettiğini, dolar/TL'nin 2.95'in altında 2.93 seviyelerine kadar gerileyebileceğini söyleyerek, "Cumaya kadar piyasalardaki volatilitesi düşük seyir ve TL'de değerlenme eğilimi sürer. Cuma günü ise ABD'den gelecek veriler önemli olacak" dedi.

    ABD'de Cuma günü Temmuz ayına ilişkin üretici enflasyonu , perakende satış verileri ile Ağustos ayına ilişkin öncü Michigan tüketici güven endeksi açıklanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow