hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar 2.96'nın üzerinde

    Dolar 2.96nın üzerinde
    expand
    KAYNAKAA

    Dolar yükselişini sürdürerek 2,9688'i görmesinin ardından 2,96'nın üzerinde dengelendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küresel piyasalarda risk iştahının azalması ile doların gelişen ülke para birimlerine karşı değer kazanmaya devam etmesinden destek bulan dolar/TL, geçen haftanın son işlem gününden bu yana yükselişini devam ettiriyor.

    Dün 2,9412'ye kadar gerilese de bu seviyelerde tutunamayan dolar/TL, özellikle günün ikinci yarısındaki yükselişiyle günü 2,96'nın hemen üzerinde tamamlamıştı.

    Dolar/TL bugün küresel piyasalara paralel olarak güne artışla başlayarak 2,9688'i görmesinin ardından saat 10.05 itibarıyla 2,9650 seviyelerinde dengelenirken, euro/TL ise 3,3640 seviyesinden alıcı buluyor.
    Avrasya Tüneli 8 ay önce açılacak
    Analistler, dün Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff'ın geçici olarak görevden alınması ve petrol fiyatlarının 48 doların üzerinde tutunamayarak düşüşe geçmesinin küresel piyasalardaki risk iştahını olumsuz etkilediğini ve buna bağlı olarak gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında düşüş eğilimini sürdürdüğünü ifade ediyor.

    Bugün Euro Bölgesi ve ABD'deki yoğun veri trafiğinin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan dolar/TL'nin 2,9550 seviyesinin destek, 2,9750 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow