hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar yeniden hareketlendi! 3,55'i geçti

    Dolar yeniden hareketlendi 3,55i geçti
    expand

    Dolar endeksinde yaşanan sıçrama sonrasında dolar kuru 3.55 seviyesine kadar çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son dönemde, gelişmekte olan ülke para birimleri ABD Doları karşısında iyimser bir görünüm sergiliyordu. Noel tatili nedeniyle sakin olan piyasalarda yatay ve hacimsiz seyirler izlenirken, bugün dolar endeksinin 103.50 seviyesine sıçraması, gelişmekte olan ülke piyasaları üzerinde de baskı yaratıyor.

    Bu baskı sonrasında dolar/TL 3.55 seviyesine kadar yükseldi. Kurda işlemler şu dakikalarda 3.55'in hemen altında gerçekleşiyor. Euro da 3,70'in üzerinde çıktı. Bugün, Türk Lirası'nın yanında Güney Afrika Randı, Hindistan Rupisi ve Rus Rublesi de dolar karşısında değer kaybediyor. Bu nedenle, gelişmekte olan piyasalardaki karışık seyirler dolar/TL ve euroR/TL pariteleri üzerinde de yukarı yönde hareketlere neden oluyor.

    İntegral Menkul Değerler'den yapılan değerlendirmede, dolar/TL paritesinde teknik olarak yukarı yönde iştahın sürdüğü ifade edildi. İntegral'den yapılan analiz şu şekilde;

    "Dolar kurunda, 3.52 üzeri seyirlerin devam etmesi durumunda 3.55-3.56 bölgesine doğru denemeler devam edebilir. Kurun 3.55 seviyesi üzerine yerleşmesi durumunda ise ilerleyen günlerde 3.60 seviyesine doğru yükseliş görebiliriz. Ancak, piyasalarda olağanüstü bir gelişme olmadığı müddetçe Dolar/TL’ de 3.60 üzeri seyirler izlenmesi zor olabilir. Bu nedenle, 3.55 bölgesindeki seyirler yakından takip edilmeli. Geri çekilmelerde, 3.50 desteği ön plana çıkıyor. Bu desteğin altında kapanışlar paritede aşağı yönlü baskı yaratabilir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diğer taraftan, bugün 3.70 üzeri denemelerini yapmasına karşın çok başarılı olamayan euro/TL için de 3.70 seviyesinin direnç noktası olarak takip edilebileceği, bu direncin üzerindeki kalıcı seyirlerin kurun yükselişini 3.7260 direncine doğru destekleyebileceği belirtildi.

    Borsa pozitif

    Borsa İstanbul'da ise pozitif bir seyir izleniyor. Güne yatay bir başlangıç yapan BİST 100 endeksi, şu dakikalarda yüzde 0,54 artışla 77.100 puan seviyelerinde bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow