hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar ne kadar? 3 Kasım 2016 öğle saatleri

    Dolar ne kadar 3 Kasım 2016 öğle saatleri
    expand

    Dünyadaki tüm döviz kurlarını etkileyen Amerika Merkez Bankası (FED) dün faiz toplantısında, faizleri değiştirmediklerini açıkladı. Bu açıklamadan sonra Türkiye’de dolar sabah saatlerinde 3.11 Türk lirasından giriş yaptı. Sabah saatlerinde alımlar sonrası 3.12 lirayı gördü. Öğlen saatlerinde son durum nedir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün gözler FED’e çevrilmeden önce 3.13 lirasında işlem yapan dolar, FED’in “faiz artırımı yok” açıklamasından sonra sabah saatlerinde 3.11 liraya kadar düştü. Amerika’dan gelen haberden sonra alımlar sıklaşmaya başladı ve öğlen saatlerinden önce 3.12’yi gördü.

    Öğlen saatlerinde dolar ne kadar? 3,11424612 Türk Lirası

    BORSA’DA SON DURUM NEDİR?

    Amerika’dan gelen haberle Borsa İstanbul sabah saatlerinde %0.20 yükselişle işlemlere başladı. Bu oranla açılmasından itibaren satışlar başladı ve endekste düşüş görüldü. Açılışta, BIST 100 endeksi 153,29 puan artarken bankacılık endeksi yüzde 0,21, holding endeksi yüzde 0,25 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,73 ile gıda, içecek, en çok değer kaybeden ise yüzde 0,62 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu. Analistler, dün ABD başkanlık seçimine ilişkin anketlerde oy oranlarının birbirine çok yakın olmasının piyasalarda tedirginliğe neden olduğunu, buna bağlı olarak yatırımcıların risk iştahının azaldığını ve özellikle pay piyasalarının satış baskısı altında kaldığını belirtti. Söz konusu gelişmelerle BIST 100 endeksi, dün yüzde 0,33 azalarak 77.171,59 puan ile son 3 haftanın en düşük kapanışını gerçekleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    VİDEO: Dolar neden yükseldi? Bu artış devam eder mi?


    Bugün yurt içinde ekim ayı enflasyon verileri, yurt dışında ise İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararı ve ABD'de açıklanacak verilerin takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinin 77.000 ve 76.500 seviyelerinin destek, 78.000 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

    Beklentiler doğrultusunda hareket eden FED, faizleri yükseltmedi. Lakin “faiz artırımına gitmemesi” Aralık ayında yapılacak toplantıda bu gidişat doğrultusunda gitmeyecek manasında değil. Toplantı sonrası yapılan açıklamada “Ekonomik görünüme ilişkin yakın vadeli riskler aşağı yukarı dengelenmiş gözüküyor. Komite faiz artış zemininin güçlenmeye devam ettiğine hükmetmesine karşın şimdilik hedeflerine yönelik ilerleme için biraz daha fazla kanıt beklemeye karar verdi.” sözleri dikkat çekti.

    Analistler, 8 Kasım Salı günü gerçekleştirilecek ABD başkanlık seçimi sonrasında ekonomide "sürpriz bir zayıflama" yaşanması durumunda Fed'in faiz artırımına gitmeyebileceğini ancak eldeki verilerle faiz artış olasılığının yüzde 70'in üzerinde olduğunu belirtti.

    Bugün yurt içinde enflasyon, yurt dışında ise İngiltere Merkez Bankası (BoE) kararları ile ABD'de açıklanacak hizmet sektörü verilerinin takip edileceğini kaydeden analistler, küresel piyasalarda azalan risk iştahının özellikle pay ve tahvil piyasaları üzerinde baskı oluşturduğunu ifade etti.

    Bugün takip edilecek olan veriler?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    15.00 İngiltere, BOE faiz kararı
    15.30 ABD, haftalık işsizlik başvuruları
    16.45 ABD, ekim ayı hizmet sektörü PMI
    17.00 ABD, ekim ayı ISM Hizmet Endeksi
    17.00 ABD, eylül ayı fabrika siparişleri

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow